banner388

GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ KIŞ AYLARINDA DA FAYDALI

Uzmanlar kış aylarında da güneş gözlüğü kullanımına dikkat çekiyor

GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ KIŞ AYLARINDA DA FAYDALI

Uzmanlar kış aylarında da güneş gözlüğü kullanımına dikkat çekiyor

03 Ocak 2017 Salı 14:31
GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ KIŞ AYLARINDA DA FAYDALI

Kimi insanlar için sadece bir aksesuardan ibaret olsa da aslında güneş gözlükleri insan sağlığına katkısı oldukça fazla.

Güneş gözlüğü sadece yaz aylarında güneşli havalarda kullanılabilen bir aksesuar değil.  Uzmanlara göre kış aylarında da göz sağlığında önemli bir korumaya sahip olabiliyor. Ve bu nedenle kullanılması gerektiği söyleniyor.

Kışın yağan karın etkisinden dolayı güneş ışınları kar tabakası üzerine vurup oradan gözlere yansıma yaparak kornea kısmında hasara neden olduğu belirlendi. Korneada oluşan yanıklar insanlar bunu ilk başta fark etmeseler de zaman içerisinde yanma, kanlanma ağrı gibi şikayetlerle karşılaşıyor. Doktorlar bu durumun kalıcı körlüğe kadar gidebileceğini söylüyor. Bu gibi zararlardan korunmak için ultraviyole polaroid gözlüklerin tercih edilmesi gerektiği söyleniyor
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.