banner388

Güneş enerjisi santrali üretime başlıyor

İş Adamı Oktay Gül , güneş enerji santrali üretimine başlamak için Giresun İl Genel Meclisi’nin ruhsat için onayını beklediklerini söyledi.

Güneş enerjisi santrali üretime başlıyor

İş Adamı Oktay Gül , güneş enerji santrali üretimine başlamak için Giresun İl Genel Meclisi’nin ruhsat için onayını beklediklerini söyledi.

12 Temmuz 2018 Perşembe 15:33
Güneş enerjisi santrali üretime başlıyor

Karadeniz bölgesinde ilk defa megawatt seviyesinde güneş enerjisi santralini Alucra ilçesine kurulması için çalışma başlattı. Yaklaşık 2.5 milyon dolarlık bir yatırımı hayata geçirmek istiyoruz. 

Proje ile ilgili bilgi veren Gül, “30 dönümden fazla bir alana yapacak olduğumuz güneş enerjisi santrali projesinin Doğu Karadeniz bölgesindeki ilk tesis olması bizi de çok heyecanlandırıyor. Ülkemizin en önemli giderlerinden biri olan enerji ithalatını kendi çapımızda azaltıp, ülkemize yıllık 400 bin dolardan fazla döviz kazancı sağlatmış olacağız dedi.İlk etapta 1 megawatt toplamda ise yıl sonuna kadar 2 megawatt olmak üzere yıllık 3 milyon kw/h’in üzerinde bir üretim gerçekleştireceğiz dedi.

‘Onayını bekliyoruz’

Elektrik üretimi için ilgili bakanlıklardan  gerekli izinleri aldığını söyleyen Karaosmanoğlu, güneş enerjisinin enerji santrallerine oldukça uygun olan bölgede yenilenebilir enerji kaynakları açısından bir örnek olacak ve inanıyoruz dedi.

Arazi çalışması ve santral kurulumu için İl Özel İdaresi’nden alınacak olan inşaat ruhsatımızın İl Genel Meclisi’nin onayını bekliyoruz. 

‘Güneş enerjisi üretimi için katkı payının önü açılacak’

Sürdürülebilir bir dünya için güneş seferberliğini başlatılması gerektiğini söyleyen, Üretim ve Tüketim Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu,güneş enerjisi üretimi için katkı payının önünün açıldığını da kaydeden Karaosmanoğlu, “Güneş enerjisi teşvikin de mevzuatın büyük bir bölümü hazır. Yenilenebilir kaynaklardan elektrik enerjisi üretiminde yerli aksam katkı payı da Resmi Gazetede yayınlandı. Yani biz elektrik ürettiğimiz panellerde yerli teknolojinin miktarını artırırsak böylelikle ekstra destek alıyoruz” dedi.

Karaosmanoğlu, “Sahip olduğumuz bu enerjiyi başta elektrik olmak üzere pek çok alanda kullanmalıyız. Türkiye’nin yılda 2 bin 460 saat güneş gören bir ülke olmasına rağmen maalesef bu potansiyeli kullanamadığını söyledi. Ülkemizde de güneş elektriğini bütün yenilenebilir enerji kaynaklarını bir arada kullanan köyler, kentler kurulabilir. Dolayısıyla ülkemizde resmi erk, sektörün sesini dinlemesi ve lisanslı ve lisansız güneş elektriği için yatırımcının önünü daha da açmalıdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.