banner388

Gümüşhane’de ormanlık alanda yangın

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Gümüşhane’de ormanlık alanda yangın

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

02 Eylül 2018 Pazar 10:17
Gümüşhane’de ormanlık alanda yangın

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Arpalı köyü yaylasında akşam saatlerinde yangın çıktı. Neden çıktığı belirlenemeyen yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangını gören bir köylü Torul Belediyesi itfaiyesinde görevli Veysel Küçüköner'i arayarak ihbarda bulundu.

İtfaiye ekipleri gelene kadar Küçüköner ve köylüler yangını söndürmeye çalıştı. 5 dönüm alanı saran alevler rüzgarın terse dönmesiyle daha yoğun ormanlık alana ulaşmadan söndürüldü.

Köylülerle birlikte yangının büyümesini engellemeye çalışan itfaiye şoförü Veysel Küçüköner baygınlık geçirerek 112 Acil Servis ekiplerince Torul Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Küçüköner, hastanedeki tedavisinin ardından gece saatlerinde taburcu edildi.

Küçüköner izinli olduğu için köyde bulunduğunu ifade ederek “Yangının çıkış sebebi belli değil. Küçük çalıların ve kuru otların tutuşmasıyla 10 dakikada yayıldı. Yanan yerin tam karşısındaydım. Hemen olay yerine gidip yangının önünü kesmek için mücadele ettim. İlk başta rüzgar benim tarafıma esiyordu, yorulup dumandan etkilendim. Rüzgar terse döndükten sonra kontrol altına alabildik. Eğer yangının ilk çıktığı istikamette rüzgar esseydi ormanı kurtarmak mümkün olmayacaktı. Benim orada olmam ve ilk müdahaleyi yaparak önünü kesmem etkili oldu” dedi.

Köy muhtarı Fatih Küçüköner ise “Veysel bey olmasaydı orman yanmıştı. Kendisi dumandan etkilenip bayılınca ambulansa zor yetiştirdik. Köylülerimizin yangında büyük çabası oldu. Herkes kazması, küreğiyle yangının önünü kesmek için yoğun çaba gösterdi ve kontrol altına aldı. Orman İşletme ekipleri ise soğutma çalışması yaptılar ve şu anda bir sıkıntı yok” diye konuştu.  

Son Güncelleme: 02.09.2018 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.