banner388

Gümrüklere Takviye Asayiş Timleri

Gümrük kapılarında 'yasa dışı' ticaretin önlenmesi ve mevcut kamu düzeninin korunmasının en üst düzeye çıkarılması için gümrüklere takviye asayiş timleri yerleştirilecek.  

Gümrüklere Takviye Asayiş Timleri

Gümrük kapılarında 'yasa dışı' ticaretin önlenmesi ve mevcut kamu düzeninin korunmasının en üst düzeye çıkarılması için gümrüklere takviye asayiş timleri yerleştirilecek.  

01 Ekim 2016 Cumartesi 16:05
Gümrüklere Takviye Asayiş Timleri

Akaryakıt ve sigara kaçakçılığının yanısıra hertürlü yasa dışı faaliyetin'de  önüne geçileceği bu uygulamada, gümrüklerde'ki kamu düzeninin korunması'da planlanıyor. Gümrüklerde'ki saha denetimlerinin artırılması düşünülen projede, liman sahaları, iç gümrük idari binaları ile  serbest bölgelerdeki giriş ve çıkışlar tamamen elektronik ortamda 24 saat takip edilecek.

DEDEKTÖR KÖPEKLER 'BİNGO' YAPACAK
İdari kapasitenin de genişletileceği planlamada, suç ve suç unsuru alanında yetiştirilmiş hata yapma şansı sıfır dedektör köpekler de gümrük sahalarında kaçakçıların korkulu rüyası olacak. Mevcut dedektör köpeklerin sayısı artırılacak. 

ORTAKLAŞA 'İSTİHBARAT' PAYLAŞIMI YAPILACAK
Gümrük bölgelerinde giriş ve çıkış yapan araçların ve eşyaların geniş çaplı ve ayrıntılı kontrolünü sağlayacak olan 'teknik kapasitenin' de genişletileceği ve geliştirileceği düzenlemede, Türk İstihbaratı ve Uluslararası istihbarat bilgi paylaşımında bulunup, herhangi bir operasyonda'da ortak işbirliği yapacak.

ASAYİŞ TİMLERİ GÖZ AÇTIRMAYACAK
Gümrüklerde kaçakçılığın önlenmesi yönünde teknik yapılanmanın en son sistem teknolojiyle donatılmasıyla, birlikte asayiş düzenlenmesine de ek önlemler  getirilecek. Kara sınır kapılarında  kamu düzeninin korunması ve mevcut korumanın da en üst düzeye çıkarılması yönünden özellikle doğu ve güneydoğu kapılarına ''asayiş timleri'' yerleştirilerek, güvenlik önlemleri artırılıp, kaçakçılığa göz açtırılmayacak. 

Emir Dursun AKAR 

Son Güncelleme: 01.10.2016 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.