banner388
banner390
banner410
banner408

Görme engelli vatandaşın isteği

Eskişehir’de görme engelli bir vatandaş evine girip çıkmakta zorlandığını ifade ederek sokakta yapılan kazı çalışmalarına bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

banner269

Görme engelli vatandaşın isteği

Eskişehir’de görme engelli bir vatandaş evine girip çıkmakta zorlandığını ifade ederek sokakta yapılan kazı çalışmalarına bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

30 Ekim 2019 Çarşamba 10:51
Görme engelli vatandaşın isteği

Eskişehir’de, bir elektrik şirketi tarafından sürdürülen çalışmalar sonucu evinin önüne kazılan çukurlar yüzünden zor anlar yaşayan görme engelli Adnan Yıldız, ilgililerin daha duyarlı olmasını bekliyor.

"EVİMİZİN ÖNÜNE KAZILAN ÇUKURA AYAĞIM GİRDİ"

Görme engelli Adnan Yıldız’ın Büyükdere Mahallesi Özel Sokak’ta bulunan evinin civarında kazı çalışmaları yapıyor. Yaklaşık 1 metre derinliğindeki çukurlardan dolayı evine giriş ve çıkışta güçlük yaşayan Yıldız, engelli bireyler olarak daha duyarlı olunmasını beklediklerini söyledi. Kazılan çukurların gün içerisinde kapatılması gerektiğini belirten Yıldız, "Geçen günlerde görme engelli arkadaşlarımla eve bir türlü giremedik. Evimizin önüne kazılan çukura ayağım girdi. Kendimi zor toparladım. Sağ olsun arkadaşlar yardım etti kurtuldum. Vatandaşlar yardım etti de eve girebildik" diye konuştu.

"EVE GİRMEKTE ÇIKMAKTA SORUN"

Evine girmek için arkadaşlarını aramak zorunda kaldığını vurgulayan Adnan Yıldız, "Bizim için eve girmekte çıkmakta sorun. Bizler görme engelli vatandaşlarız. Biz bir şekilde hoplaya, zıplaya geçebiliriz ama ortopedik engelli bireyler olsa buradan nasıl geçeceklerdi? Bir tane göstermelik köprü yapmışlar. Ben o köprüyü bulana kadar zaten çukurun içerisine giriyorum. Eve girerken, çıkarken birilerini aramak zorunda kalıyorum. Tek yaşadığım için zorlanıyorum. Köşedeki bakkala bile giderken zorluk yaşıyorum. Kazılar açık duracağına üstü kapatılsa bizlerde sorun yaşamayız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.