banner388

Göktaşından Üretilen Tespihin Fiyatını Duyanlar....

Tespih ustası meteor taşından 3 tane tespih yaptı, eşi ve benzeri olmayan el emeği tespihleri 30 bin dolardan satışa çıkardı

Göktaşından Üretilen Tespihin Fiyatını Duyanlar....

Tespih ustası meteor taşından 3 tane tespih yaptı, eşi ve benzeri olmayan el emeği tespihleri 30 bin dolardan satışa çıkardı

18 Ocak 2017 Çarşamba 12:01
Göktaşından Üretilen Tespihin Fiyatını Duyanlar....

 
Tespih ustası meteor taşından 3 tane tespih yaptı, eşi ve benzeri olmayan el emeği tespihleri 30 bin dolardan satışa çıkardı. Bingöl’de bulunan göktaşını Muğla’nın Bodrum ilçesinde işleyip 3 tane tespih yaptı fiyatını da 30 bin dolar olarak belirledi.

Geçen yıl Bingöl’e düşen göktaşı herkeste büyük merak uyandırmış ve arazilerde insanlar göktaşı aramaya başlamıştı. Değerli ve pahalı olduğu söylenen göktaşı gündemi bir süre meşgul etmişken tespih üreticisi İsmail Ergün’ün de dikkatine düştü. Daha sonra Bingöl’e gidip taşı satın alan Ergün, 3 ay boyunca taşı işlemeye başladı. Ortaya değerli mi değerli bir göktaşından yapılmış tespih çıktı. Fiyatı da dudak uçuklatan cinsten. Tanesi 30 bin dolar.

2’si koleksiyoncu tarafından satın alınan tespihlerden şu anda bir tane kaldı. Onu da görmek isteyenler İsmail Ergün’ü ziyaret etmeleri gerekiyor.  Tespihin yapım işiyle uğraşan İsmail Ergün ise, hikayeyi şöyle anlatıyor ‘’Haberlerde seyretmiştim Bingöl’e düşen meteoritti. O an kafamda canlandı bu taştan tespih yapmak. Kısa bir araştırma yaptım meteorit taşından tespih yapan var mıdır diye. Araştırmalarım sonucunda bununla ilgili tespih yapan kimse olmadığını öğrendim. Hemen taşı satın almak için yola koyulduk. Köye gidip para verip taşı köylülerden aldık. MTA gönderdik taşı araştırmasını yaptırdık. Gelen sonuç doğrultusundan meteor taşı olduğu doğrulandı. Bodrum’a getirerek taşı işlemeye başladık ve 3 tespih çıkara bildik taştan. Çok zor işlendi taş, 1 tespih yaklaşık 1 ayda sürdü. Çok ağır materyallerden oluştuğu için çok zor işleniyordu. Tespihi yaptıktan sonra sergiye çıkardık, böyle bir tespih yapmamız çok büyük bir ilgi gördü. 3 adet ürettiğimiz tespihlerden 2 tanesi hemen satıldı. Koleksiyoncular satın aldı. Tespihin 30 bin dolar değeri var. Şu andan elimizde 1 adet kaldı onu da mağazamızda sergilemeye devam ediyoruz”dedi.
 

Son Güncelleme: 18.01.2017 12:07
Anahtar Kelimeler:
GöstaşıTespih
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.