banner388

Gökkuşağı Tepeleri büyülüyor

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde bulunan Gökkuşağı Tepeleri yerli ve yabancı turistleri büyülüyor.

Gökkuşağı Tepeleri büyülüyor

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde bulunan Gökkuşağı Tepeleri yerli ve yabancı turistleri büyülüyor.

19 Temmuz 2018 Perşembe 11:26
Gökkuşağı Tepeleri büyülüyor

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde bulunan ve altın ile bakır madeniyle bölgede ünlü olan Gökkuşağı Tepeleri yerli ve yabancı turistleri renkli toprak yapısı nedeniyle hayran bırakıyor. Giresun Valiliği Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, gökkuşağını anımsatan toprak yapısının turistleri cezbettiğini söyledi.

Uzun yıllar boyunca bölgede madencilik yapıldığına dikkat çeken Uzuner, "Bölgenin genel olarak jeolojik yapısı çok farklıdır. Bu farklılığı toprak yapısına baktığımızda görüyoruz. Çok renkli toprak yapısı var, kırmızı, açık kahverengi, boz rengi topraklar mevcuttur. Bu toprakta bitkilerin tutunması da zordur. Dolayısıyla bitki örtüsünden mahrum bir bölgedir" dedi. 

Gökkuşağı tepesinin büyüleyici bir güzelliğe sahip olduğunu ifade eden Uzuner, "Burası Şebinkarahisar’ın doğal ve zengin maden yataklarının dışa vurmuş halidir. Osmanlı döneminde gayrimüslimlerin madencilik yaptığı Şebinkarahisar ve Kelkit Vadisi turistlerin ilgisini çekiyor. Buradaki bakır ve altın maden yatakları zamanla erozyona uğrayınca bu rengarenk toprak görüntüsü ortaya çıkmıştır. Hakikaten çok renkli yapıya sahip tepelerin doğal güzellikleri, fiziki şartları insanların dikkatini çekebilecek ve buraya yönlendirebilecek niteliktedir. Burası bir gökkuşağı rengindedir ve bakınca adeta büyüleyicidir. Bu güzergâhta sadece Gökkuşağı Tepeleri değil, Mavi Göl, Şablıca Göleti, dokumalarıyla meşhur Tamzara, 1189 yılında Karadeniz’e ilk yapılan camilerden biri olan Behramşah Camii, yine Meryemana Manastırı bu yol güzergahının doğal ve kültürel zenginlikleridir” diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 19.07.2018 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.