banner388

Gıda Etiketlerindeki Bilgilendirmeler Yenilendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıda ürünlerinde yer alan etiketlerde ki bilgilendirmelerle alakalı düzenleme yaptı.

Gıda Etiketlerindeki Bilgilendirmeler Yenilendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıda ürünlerinde yer alan etiketlerde ki bilgilendirmelerle alakalı düzenleme yaptı.

26 Ocak 2017 Perşembe 15:29
Gıda Etiketlerindeki  Bilgilendirmeler Yenilendi

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıda ürünlerinde yer alan etiketlerde ki bilgilendirmelerle alakalı düzenleme yaptı. "Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme  ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği", Resmi gazete'nin mükerrer  sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşletmeler 2019 yılı sonuna kadar yenilikleri uygulamaları gerekiyor.
Gıda ürünlerinde yer alan bilgilendirmeler düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle beraber daha anlaşılır güvenilir ve açık olmasının yolu sağlanacak. Böylelikle gıdanın bileşimi, miktarı, üretimi ve ithalatı, menşe ülkesi daha doğru şekilde yansıtılması öngörülüyor. Gıda ürünlerinde sahip olunmayan bilgilerin yer almasının önüne geçilmiş olacak.
Düzenlemeye göre gıdayı ithal eden firma bilgilendirmeden sorumlu tutulacakken işletmelerde gıdada yer alması gereken bilgiler dışında tüketiciyi yanıltacak aldatacak şekilde gıda bilgilendirmelerinde değişiklikte bulunmayacak. Bilgilendirmelerin Türkçe yapılması konusunda özellikle duruluyor.
Eğer gıdalar gluten içeriğine göre hazırlanmış ise mevcut bilgilere ek olarak "gluten intoleransı olan bireyler için özel olarak  formüle edilmiştir"  bilgisinin yer alması sağlanacak.
 
 
 

Son Güncelleme: 02.03.2017 19:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.