banner388

Genel Başkandan, Bakan Çavuşoğlu’na çağrı

Milli Birlik Ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na çağrıda bulundu.

Genel Başkandan, Bakan Çavuşoğlu’na çağrı

Milli Birlik Ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na çağrıda bulundu.

21 Ağustos 2017 Pazartesi 16:46
Genel Başkandan, Bakan Çavuşoğlu’na çağrı

Samsun haber - Milli Birlik Ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, Mardin, Urfa, Antep ve Hatay illerinin risk altında olduğunu söyledi.

PYD’nın Amerika’nın gizlice verdiği 70’ten fazla Rus yapımı IGLA (SA- 18) tipi uçaksavar füzesiyle Türk hava sahasını tehdit ettiğini söyleyen Kabadayı, “Ayn İsa’da örgüte verilen füzelerle, Kamışlı, Dırbesiye, Tel Abyad, Ayn-el Arab ve Afrin’de füze üsleri kurulduğu bilgileri geliyor . Buradan Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Mardin havalimanlarındaki sivil uçuşların  takip edildiği kulaklarımıza geliyor  terör  Örgütüne, Türkiye Afrin'e girerse uçakları vurun talimatı verildiği duyumları alıyoruz  ve bu büyük bir tehlikenin sınır illerimizi  beklediğini gösteriyor acil önlem alınması zaruriye ti doğmuştur Amerika’ya dışişleri bakanlığımız derhal NOTA vermeli aksi halde bu sorumluluğun altından kimse kalkamaz” dedi.

ABD SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

Genel Başkan Kabadayı, “Suriye’de Amerika’nın desteği ile 500 kilometrelik terör koridorunu oluşturan PKK/PYD, Türk hava sahasını tehdit etmeye başladığı açık ve bariz bir şekilde görünüyor. Amerika’nın silaha boğduğu eli kanlı taşeron terör örgütün elinde 70’ten fazla Rus yapımı IGLA (SA- 18) tipi uçak savar füzesi tespit edildiği söyleniyor. Bu silahlar Suriye’de farklı noktalara konuşlandırılmış olup. Kamışlı, Dirbesiye, Tel Abyad, Ayn-el Arab ve Afrin’de konulan füzeler saldırıya hazır halde bekletiliyor diye duyumlar geliyor hal böyle iken dışişleri bakanlığımızın bir an önce hiçbir hesap kitap yapmaması ABD ye derhal NATO vermesi şarttır  çünkü en önemli vazifemiz sınır illerimizi korumaktır hiçbir vatandaşımızın terör füzelerinin hedefinde olmaması için ABD nin derhal uyarılması gerektiğini düşünüyorum ve bir sivil toplum kuruluşu olarak bunu hükümetimizden  talep ediyoruz” diye konuştu.

MARDİN, URFA, GAZİANTEP VE MARDİN HATAY  RİSK ALTINDA

PYD’nin hedefinde Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Mardin Havalimanlarına uçan sivil uçak ve helikopterlerin  yer aldığı dedikodularının dolandığını belirten Kabadayı, “Terör  Örgütü tarafından Suriye sınırında yer alan bu dört ilde bulunan hava alanlarında uçakların iniş ve kalkış pozisyonları baz alınarak menzil hesabı yapılıyormuş. Dikey olarak 5 buçuk kilometreye kadar hedefi vurabilen uçaksavarlar yatay olarak 8- ila 9 kilometreye kadar etkili olabiliyor. Hal böyle olunca dışişlerimizin acil bir şekilde ABD ye NOTA vermesi şart olmuştur” diye konuştu.

RUS VE ABD’LİLER EĞİTTİ

“ABD’nin kara gücü PYD militanları uçaksavar kullanımı konusunda Rus ve ABD’li uzmanlardan eğitim aldı” diyen Kabadayı, “Afrin ve Ayn-el Arab’ta verilen eğitimlerle teröristler tarafından uçaksavarların etkin kullanımı sağlandı. Suriye’de teslim edilen ve Kandil’e gönderilen uçaksavarların bir kısmı ise Türkiye’deki PKK militanlarına gönderildi” şeklinde konuştu.

Milli Birlik Ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“13 Mayıs 2016’da Hakkari Çukurca’da PKK aynı füzelerle askeri helikopterimizi düşürmüş, 2’si pilot 8 asker şehit olmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri yaptığı açıklamada helikopterin füze ile düşürüldüğünü açıklamıştı. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum ve hükümetimizde katil başı ABD ye NATO vermesini talep ediyoruz.“

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.