banner388
banner390
banner410
banner408

Genç kız askerlik için gönüllü oldu

Tokat'ta eline kına yakan genç kız Askerlik Şubesi'ne gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

banner269

Genç kız askerlik için gönüllü oldu

Tokat'ta eline kına yakan genç kız Askerlik Şubesi'ne gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

01 Şubat 2018 Perşembe 09:40
Genç kız askerlik için gönüllü oldu

Tokat'ta Ak Ocakları tarafından Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak için Askerlik Şubesi önünde basın açıklaması düzenlendi.

16 yaşındaki Yeliz Çakır isimli kız da babası ile arkadaşlarıyla birlikte gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

Eline annesi tarafından kına yakıldığını söyleyen Yeliz Çakır, "Ben de Kınalı Ali'nin torunuyum. Bu vatan için her şeyi yapmaya hazırım. Bu adet Tokat yöresinden geliyor. Ben de onbeşlilerin torunuyum. Bu yüzden kınayı yaktım. İçimden gelerek gönüllü oldum. Çok heyecanlandım bunun için ve o yüzden gönüllü olmak için geldim. Kınayı da annem yaktı zaten. Anneme yak elime kınayı öyle gideyim dedim. O da tamam dedi yaktı. Ben de geldim buraya işte başvuru yaptım" dedi.

Tokat'ta berberlik yapan Kenan Çakır da eve gittiğin ailesine askerlik için başvurusu yapacağını söylediğini ifade etti. Bunun üzerine kızı Yeliz Çakır'ın gönülül askerlik yapmak istediğini belirttiğini açıkladı.

Baba Kenan Çakır, "Afrin için gideceğiz kızım, Askerlik Şubesine başvuracağız dedim. Kızım da sağ olsun 'kına yakalım baba' dedi. 'İyi olur' dedim ben de. Kızıma da annesi kına yaktı bu işin sonunda" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan bıyık 2018-02-01 10:05:41

Ben havza yazikisla köyündenim gebzede oturuyorum ama ben rahatsız oluyorum benide hazırım bedelli askerlik yapmaya bu ülkeyi bolemezler türkün gideceyi yer kara toprak kimseye veremeyiz hiç kusura bakmasın bu topraklar kolay kazanılması en delikanlı gardaslarimiz çanakkalede yatıyor Gerçek ten ben gönüllü giderim hemen şimdi hazırım üçbaş capulcuyami bırakamaz bu ülkeyi heeee tek kelime evdeyim hazırım