banner388

Geleneksel bitkilerden ilaç yapılıyor

Çorum'da geleneksel bitkilerden ilaç yapılıyor. Aynı zamanda Çorum'da envanter çalışmaları başladı.

Geleneksel bitkilerden ilaç yapılıyor

Çorum'da geleneksel bitkilerden ilaç yapılıyor. Aynı zamanda Çorum'da envanter çalışmaları başladı.

23 Mayıs 2018 Çarşamba 09:40
Geleneksel bitkilerden ilaç yapılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Hacettepe ve Fırat Üniversitelerinde görevli olan akademisyenler 100 köyde inceleme yapacak.

Prof. Dr. İrem Çankaya yaptığı açıklamada “Günümüzde medyatik problemlerin, ilgi alanlarının değişmesinin, televizyon programları ile gerek internetteki bilgi kirliliği nedeniyle geleneksel bilgimizi kaybetmeden tecrübeli hanımlar ve beylerden edineceğimiz bilgilerle ülkemizdeki tıbbi ve aromatik anlamda kullanılan bitkilerin öncelikle yemek pişirme daha sonra ise tıbbi anlamda yararlanabileceğimiz bitkiden ilaca giden yoldaki asıl temel bilginin halk tıbbının, halk ilaçlarının temelini oluşturan bu bilgiyi kazanabilmektir Çorum’da kültürel açıdan oldukça önemli bir merkez olduğu için en kıymetli bilgilerin Orta Anadolu adına bu bölgeden toplanacağını düşündüğümüz için öncelikli iller arasında değerlendirmeyi planladık” dedi.

Prof. Dr. Ağca ise, "Projeyi önemsiyoruz. Projemizle birlikte akademisyenler, kamu, siyaset ve halk iç içe. Sahada ot toplayan bir kadınımızı selamladıktan sonra asistanlarımızı kendi çocuğu gibi benimseyen ve her türlü bilgiyi veren Anadolu’nun kendi bağrından çıkan Çorum kadının bu projede her alanda katkısını gördük. Bundan sonraki süreçte ilaç etken maddesinden alın kültürün bir maddesi haline getirebiliriz veya bir konsep gıda mutfak ürünü haline nasıl getirebiliriz. O yüzden bu projeyi önemsiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.