banner388

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk kez yayınlanan görüntüleri!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün daha önce yayınlanmamış görüntülerini paylaştı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk kez yayınlanan görüntüleri!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün daha önce yayınlanmamış görüntülerini paylaştı.

11 Kasım 2019 Pazartesi 19:10

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 10 Kasım Atatürk'ün ölümünün 81. yık dönümü vesilesiyle sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.Paylaşımda, Atatürk'ün daha önce hiç yayınlanmamış görüntüleri vardı. Herkesi duygulandıran görüntülerde Atatürk'ün en sevdiği türkülerden Selanik Türküsü'nün "O bizim buluşmalarımız yarim mahşere kaldı" kısmı da duyuluyor.

Görüntüler Ege Vapuru'ndan

Sinema Genel Müdürlüğü arşivlerindeki videoda, Ege Vapuru'nda çekilen 43 saniyelik görüntü kaydı yer aldı. Atatürk'ün genç Cumhuriyet'in geleceğine ilişkin önemli mesajlar verdiği Trabzon seyahatlerinin ikincisinde çekilen 1930 Kasım ayına ait görüntüde; Ulu Önder, Ege Vapuru'nda çocukluk arkadaşı ve ona en yakın isimlerden Salih Bozok, yanından hiç ayırmadığı Kılıç Ali ve başyaveri Cevat Abbas Gürer ile sohbet ederken görülüyor.

"Bıraktığı eşsiz mirasın sorumluluğunu taşıyacağız"

Ersoy, Atatürk'ün vefatının 81. yılı dolayısıyla paylaştığı mesajda; "Atatürk'ün bıraktığı eşsiz mirasın sorumluluğunu, fikirde ve icraatta, ülkemizin ve milletimizin layık olduğu güçlü, lider ve tam bağımsız bir gelecek inşa ederek hakkıyla taşıyacağımızı bir kez daha kararlılıkla ifade ederim." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.