banner388
banner390
banner410
banner408

Gazeteciler Zor Şartlar Altında Görev Yapıyor

TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, gazetecilerin çalışma alanının daralmasına ve zor şartlara sahip olduklarına değindi

banner269

Gazeteciler Zor Şartlar Altında Görev Yapıyor

TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, gazetecilerin çalışma alanının daralmasına ve zor şartlara sahip olduklarına değindi

10 Ocak 2017 Salı 12:23
Gazeteciler Zor Şartlar Altında Görev Yapıyor

‘’10 Ocak Çalışan Gazeteciler’’ günü nedeniyle açıklama yapan TİMEF genel başkanı Şakir Gürel, basın ve medya sektörünün sorunlarına değindi. Gürel, iletişim fakülteleri çoğalırken medya sektörünün küçülmesine seyirci kalınmasının sorun olduğunu, Anadolu medyası kan kaybettikçe gazetecilerinin çalışma alanlarının da daralıp ortadan kalkmasına neden olduğunu söyledi.

Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel, yayınladığı mesajla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Gürel açıklamasında "Gazeteciler madden ve manen zor şartlar altında görev yapıyor. Halkın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmek için tüm zorluklara göğüs geriyor. Devlet ile millet arasında köprü olma görevini üstleniyor. Bu son derece ulvi ve önemli görevleri yerine getirme mücadelesi veren meslektaşlarımızın çalışma koşullarının ve yaşam standartlarının bir an önce iyileştirilmesi gerekiyor. Bunun için basın meslek kuruluşlarının ve devletimizin üzerine düşen düzenlemeleri acilen yapmaları ve hayata geçirmeleri gerekiyor" dedi.

Birçok iletişim fakültesi açılırken medya sektöründe küçülmeye gidilmesi ve gazetecilerin çalışma konusunda problemler yaşandığı gerçeklikle karşı karşıya kalındığını söyleyen Şakir Gürel ulusal ve yerel çapta ki medya kuruluşlarının içinde bulunduğu duruma dikkat çekti. ‘’ "Anadolu medyası kan kaybediyor. Yerel gazeteler kapanıyor, radyolar elemansız elektronik birer müzik kutusu oldu. Sayıları 400’ü bulan yerel televizyonların tamamına yakını RTÜK’ün teknolojik yeniliklerin önünü zamanında açmaması yüzünden elektronik demirbaş yığını haline gelmiş durumda. İletişim fakülteleri çoğaltılırken medya sektörünün küçülmesine seyirci kalınıyor. Medya, özellikle de Anadolu medyası olarak adlandırdığımız yerel medya kuruluşları birer birer ortadan kalkıyor, gazetecilerin çalışma alanları her geçen gün biraz daha daralıyor. Oysa çalışan gazetecilere, meslektaşlarımıza sahip çıkmanın yolu medyanın sorunlarının çözülmesinden, çalışma ve istihdam alanlarının artırılmasından geçer" ifadelerine yer verdi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.