banner388

Gazeteciler eylem yaptı

Giresun'da gazeteciler haber alma özgürlüklerinin kısıtlandığını iddia ederek eylem yaptı.

Gazeteciler eylem yaptı

Giresun'da gazeteciler haber alma özgürlüklerinin kısıtlandığını iddia ederek eylem yaptı.

22 Mart 2018 Perşembe 09:47
Gazeteciler eylem yaptı

Giresun Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde üçüz bebeklerin doğumunu haber yapmak isteyen gazetecilere izin verilmedi. Bunun üzerine Giresunlu gazeteciler İl Sağlık Müdürlüğü önüne giderek siyah çelenk bıraktı. Giresun Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Namık Baltaoğlu basın açıklaması yaptı.

Baltaoğlu yaptığı basın açıklamasında Giresun basınının haber alma özgürlüğünün kısıtlandığını iddia ederek yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.

Giresun Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Namık Baltaoğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

"Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ailenin üçüz erkek çocukları olmuş. Haliyle bu dünyanın her yerinde haberdir. Basın mensubu arkadaşlarımız da dün haber yapmak için hastaneye gittiklerinde çeşitli gerekçelerle mazeret uydurmuşlar ve haber yapılmasını engellemişlerdir. Bir ailenin üçüz bebekle yaşadığı mutluluğu devlet sırrı mevzuatına tabi tutulmuştur. Sosyal medyada paylaşılarak haberleştirilen bir konu basına sansür olarak yansıması ve mevzuatların abartılması iyi niyetle bağdaşlaştırılamaz. Biz İl Sağlık Müdürlüğünü bu tutumundan dolayı kınıyoruz. Giresun’da zaman zaman bazı durumlarda haber değeri taşıyan olaylarda yine bazı engellemeler olmaktadır. Giresun basınından esirgenen bilgi ve fotoğraflar bölgemizdeki bazı illerin basın kuruluşlarına servis edilmektedir. Giresun basınının haber alma özgürlüğü neden kısıtlanmaktadır. Biz Giresun basın camiası olarak İl Sağlık Müdürlüğü önüne siyah çelenk koyuyor ve bu tutumu şiddetle protesto ediyoruz”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okoca 2018-03-22 16:08:25

vatandaşı haberdar edebilmek için yeni alt yapılar kurmanız gerekiyorki denetime tabi olmayın.