banner388

Galata Kulesi değişecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, o kararı açıkladı.

Galata Kulesi değişecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, o kararı açıkladı.

07 Haziran 2020 Pazar 16:34
Galata Kulesi değişecek

İÇERİĞİ DEĞİŞİYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galataport'taki cazibe alanının Galata Kulesi'yle birleştirileceğini söyledi. Bakan Ersoy, "Galata Kulesi'nin içeriği de değişiyor. İçinde kafeterya, restoran, mutfaklar, ofisler bulunuyor. Özüyle bağdaşmayan bütün aktivite alanlarını dışarıya çıkarıyoruz. Galata Kulesi'ni bir müze haline getireceğiz" dedi.

HAZİRAN SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Konuyla ilgili Bakan Ersoy, şunları söyledi:

" Galata Kulesine çıktığınızda İstanbul’un bütün cazibe merkezlerine hakim noktalarda biri. Biz Galata Kulesi’nde bu hafta itibariyle projeyi tamamladık. Haziran sonuna kadar restorasyon ihalesini tamamlıyoruz. Çok hızlı şekilde 15 Eylül tarihinde hizmete alacağız.

Galata Kulesi’nin içeriği de değişiyor. İçinde kafeterya, restoran, mutfaklar, ofisler bulunuyor. Galata Kulesi’nin özü ile bağdaşmayan bütün aktivite alanlarını dışarıya çıkarıyoruz."

MÜZE HALİNE GELECEK

"Kuleden gözlemlediğiniz bütün cazibe noktalarını içeride bütün detaylarını göreceğiniz, teknolojinin ağırlıklı kullanıldığı bir müze haline getireceğiz. Galata Kulesi, cazibesiyle Galataport’tan turistleri yukarı çekecek.

Galata kulesine havadan bakarsınız doğal bir dairesi vardır. Ortasına aykırı bir bina var. Onunla ilgili hukuki süreci başlattık. Meydanda gerekli kamulaştırmaları yapıp meydanı eski özelliğine döndüreceğiz. Orası bir kültür meydanı haline gelecek."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Resul 2020-06-07 18:20:52

Sungerbop a benzemesinden :)

Avatar
cuneyt olgun 2020-06-08 00:52:46

oraya da bir otel yakisirdi bakanim..5-10 otel daha acabilirsen oteller krali olarak ..taninacaksin..sen basarirsin bakanim..bakmaya devam..

Avatar
Kerimcan 2020-06-07 22:21:25

Bi doymadınız be. Yazık herşeyi satıp sahip bitirdiniz