banner388
banner390
banner410
banner408

Flaş korona gelişmeleri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüs gelişmeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

banner269

Flaş korona gelişmeleri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüs gelişmeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

09 Haziran 2020 Salı 19:41
Flaş korona gelişmeleri...

18 YAŞ ALTINA YASAK KALKTI !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yaş altının sokağa çıkma kısıtlamasının kalktığını açıkladı.

Erdoğan, 65 yaş ve üstü vatandaşların saat 10:00 ile 20:00 arasında dışarı çıkabileceğini belirtirken 18 yaş ve altına uygulanan tedbirlerin ise aile kontrolünde olmak şartıyla kaldırıldığını açıkladı.

SİNEMA VE TİYATROLAR AÇILACAK

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Erdoğan sinema ve tiyatroların 1 Temmuz'dan sonra açılacağını açıkladı.

ALINAN YENİ KARARLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni kararları şu ifadelerle açıkladı:

*Bu haftaki toplantımızda aldığımız kararlar şu şekilde;

*Lokanta, kafe ve kıraathane kapanış saatleri 24.00’de uzatılmıştır.

*Sinema, tiyatro ve gösteri merkezleri 1 Temmuz’dan itibaren faaliyete geçebilecektir.

*65 yaş ve üstü vatandaşlarımız 10:00 ila 20:00 saatleri arasında dışarı çıkabilecektir her gün.

*18 yaş altı kısıtlaması kalkmıştır.

*Milli parklar gibi parklar 18 yaş altı, 65 yaş üstü için ücretsiz olacaktır.

*Düğün salonları belirlenen kurallara uygun şekilde 1 Temmuz’dan itibaren hizmete başlayabilecektir

*Aldığımız kararların milletimize hayırlı olmasın diliyorum.


*Sağlık Bakanlığımızın ruhsat sürecinin tamamlanmasını ardından ilaç kullanıma sunulacaktır. Corona virüsü salgını küresel ekonomi üzerinde, tarihte benzerine az rastlanılan olumsuz bir etkiye neden oldu. Önceki krizlerden farklı olarak hem arz hem de talep yönünde daralma nedeniyle önemli ölçüde düştü.

*Sonuç olarak 2020 yılında dünya genelinde büyük üretim kayıpları, işsizlik oranlarında yükselişler bekleniyor. Hükümetler ve merkez bankaları finansı desteklemek amacıyla önlem paketleri açıkladı.

*Özellikle ABD’de ve Avrupa’da oldukça yüksek miktarda açıklanan destek paketlerine rağmen ekonomideki düzelmenin yavaş olduğu görülüyor.

*Kamu yardımlarının da ekonomilere ağır bedellerin getireceğini gösteriyor. Ekonomide hızlıca aldığı tedbirlerle Türkiye, salgının etkisini en aza indirmeyi başarmıştır. Sağlam ekonomik yapı sayesinde tüm vatandaşlarına ücretsiz tedavi imkânı sağlayan nadir ülkelerden olduk.

*18 yıl önce, biz ülkemizi dört temel taş üzerinde yükselteceğiz demiştik, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. Bu dört önemli temel taşı yerine koyduk ama bunun üzerine bir şeyler daha ekledim; ulaşım, tarım, dış politika… Tüm bunlarla beraber Türkiye artık yerinde duramayan, daha da güçlenen ve böylece ileri yürüyen ülke oldu.

*Son 3 ayda, 5,5 milyon ailemize bin lira karşılıksız yardımda bulunduk. Esnafımızın ve işletmelerimizin maliyetlerini gerek Sosyal Güvenlik Kurumu gerek vergi ödemelerini erteleyerek başardık. Nakit ihtiyaçları karşıladık.

*Çalışanlarımızı korumak için işten çıkarmayı yasakladık, kısa çalışma ödeneğiyle işletmelerin maaş yükünü hafiflettik.

*Mart ayından bu yana 3 milyondan fazla kişi kısa çalışma ödeneğinden yararlandı, 5 milyar lira ödeme yaptık. Ücretsiz izne ayrılanlara ise aylık bin 170 lira nakdi destek sağladık.

*Geliri 5 bin liranın altında olan 6,7 milyon vatandaşımıza 40 milyar lira finansman desteği verdik. Halkbank aracılığıyla 1 milyon 300 bin çiftçimize 27 milyar lira destek sağladık. 197 bin işletmeye 154 milyarı aşkın finansman tahsisi yaptık.

*Esnafımızın, sanatkarımızın, çalışanlarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz.

*Piyasalardaki belirsizliklerin yerini güvene bıraktığı, enflasyon ve faizlerin düşüşe geçtiği dengelenme sürecindeki kazanımlara sahip çıktık. Gerçekten çok kapsamlı bir tedbir paketini devreye alabildik.

*Dışarıdan hiçbir yardıma ihtiyaç duymadan, uluslar arası kurumlara talep etmeden vatandaşlarımıza destek olduk. Her talebe geri dönüş yaparak ihtiyaca göre desteği devreye aldık.

*Konutta tarihin en düşük maliyetlerin ve kolay ödeme imkanı taşıyan desteği milletimize sunduk. Otomativ ve turizmde de finansman destek sağladık. Ekonomik İstikrar Kalkanı ve diğer tedbirlerle Türkiye’nin ekonomik açıdan ne kadar sağlam olduğun gösterdik.

*İstihdamda gerçekleştireceğimiz süreçle taçlandıracağız bu süreci.

*Türkiye İstihdam Kalkanı’yla çok detaylı bir reform paketi hazırladık. Buradaki amacımız Ocak 2019’dan sonra işsiz kalan vatandaşlarımızı tekrar iş imkânı sağlamaktır. Daha iyi bir istihdam seviyesini hedefliyoruz. Çalışanlarını kısa çalışmaya geçiren ve ücretsiz izne ayrılan yerlere finansman desteği sağlayacağız.

*Covid-19 salgının etkilerini en aza indirip daha iyi istihdam yaratacağız. Sürecin en önemli göstergelerinden olan kısmi ya da esnek çalışma iş gücü piyasasını daha da iyi hale getireceğiz.

*Özellikle genç istihdam için, 25 yaş altının istihdamını destekleyerek beceri ve deneyim kazanmalarını destekleyeceğiz. 25 yaş altı, 50 yaş üstü için kolay istihdam edilme olanağı sağlayacağız.

*Tesis edilecek karma model ile işçilerin hakları korunacak. Tamamlayıcı emeklilik ile ilave emeklilikle süreci hayata geçireceğiz.

*Devlet elini taşın altına koyacak. Bu fon ile Türkiye’nin istihdam kalkanını sürekli hale getirmeyi hedefliyoruz. Küçük işletmelere, yatırımcılara uygun maliyetli ve uzun vadeli sistem kuracağız.

*İstihdam kalkanını devreye aldıktan sonra tamamlayıcı emeklilik sistemini 2022’de hizmete sokacağız.

*Devlet, terörle de mücadelesini veriyor, dağda taşta her yerde. Polisimiz, Mehmetçiğimiz, güvenlik koruyucularımız, jandarmalarımız hep birlikte terörle mücadeleyi bayram seyran demeden devam ettirdi, devam ettiriyor. Bunun da bir maliyeti var. Bütün bunlar devam ederken milli ve yerli yüzde 20 gibi bir güce sahipken bunları yüzde 70’e çıkardık.

*Bütün bu yatırımlar aynen devam ediyor. Türkiye bütün bu alanlarda güçlenen bir ülke. Bu mücadele devam ettiği içindir ki, Güneydoğu’da Doğu’daki eski sıkıntılar tarih oldu. Yeterli mi, değil. Tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

*Türkiye’nin diğer tarafta da istihdam kalkanıyla ilgili ayrıntıları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız teferruatıyla paylaşacaktır. Bu projeyi dönem projesi olarak değil, kalıcı bir atılımın ateşleyicisi olarak görüyoruz.

*Yerel sektörümüze ve sanayicilerimize destek vereceğiz, istihdamı artıracağız. Yatırımların yüksek ve orta yüksek sektörlere yönelmesini sağlayacağız.

*Salgın döneminde ülkelerin kendi kendine yetmesi daha iyi anlaşılmıştır. Salgın sürecinde yürüttüğümüz başarılı mücadele ile dünyadaki en iyiler arasında yer aldığımız gösterdik.

*Üretim, ticaret ve lojistik aracılığıyla dünyadaki yerimizi daha da güçlendireceğiz. Yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisini yüzde 4,5 ile büyüme performansı gösterdiğini gerek ulusal gerek dünya görüyor, biliyor.

*İçeridekiler hala anlamak istemiyor. Ama bakıyorsunuz OECD Türkiye’yi bir numara olarak gösteriyor, Avrupa Birliği aynı şekilde gösteriyor, G20 gösteriyor. Belki ikinci çeyrekte olumsuz bazı gelişmeler olabilir, ancak üçüncü, dördüncü çeyrekte büyümeyi yakalayacağız. Çünkü zemin sağlam. Nisan’daki kayıplara rağmen Mayıs ayında ekonomimizin toparlanma içinde olduğu işaret ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dsadsa 2020-06-09 20:03:58

bu arkadaşlar kendileri izin verdiğinde ceza kesilmiyor, ancak bir gün önce sebepsiz yere haksız yere millete dişarı çıktın diye cezalar yazılıyor, kendi keyfi isteğiyle insanlar yüklü miktarda cezalarla karşı karşıya geliyor, ne değişti dün ile bu gün arasındada keyfine göre yasak kaldırıp yasak koyuyosun, bu yapılanları inşAllah seçim gününde unutmazsınız.