banner388

Fırat Kalkanı Harekatı’nda Hareketlilik Devam Ediyor

Operasyonun 132. Gününde Devam Eden Operasyonlarda 22 DEAŞ Terör Örgüt Mensubu Yakalandı.

Fırat Kalkanı Harekatı’nda Hareketlilik Devam Ediyor

Operasyonun 132. Gününde Devam Eden Operasyonlarda 22 DEAŞ Terör Örgüt Mensubu Yakalandı.

02 Ocak 2017 Pazartesi 09:31
Fırat Kalkanı Harekatı’nda Hareketlilik Devam Ediyor

TSK' nın sınır ötesi Fırat Kalkanı operasyonunda 132. güne girildi. 22 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği operasyonlarda çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, 2 Ocak 2017 günü Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik planlı harekatın icrasına devam edildi. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 103 DEAŞ terör örgütü hedefi, ateş destek vasıtaları ile (Fırtına, ÇNRA, Havan, Tank) yapılan ateşler sonucunda baskı altına alındı ve birçok hedef kullanılamaz hale getirildi.

DEAŞ terör örgütüne ait silah mevzisi, barınma ve karargah binaları olarak kullanılan topplam 8 hedef Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından yok edildi. Rusya'ya ait savaş uçaklarının havadan yaptığı müdahaleler sonucunda   El Bab’ın 8 kilometre güneybatısında bulunan Dayr Kak bölgesinde bulunan DEAŞ unsurları imha edildi. Bu kapsamda devam eden çalışmalarda  DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 2 bin 579 EYP ve 43 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.
Son Güncelleme: 02.01.2017 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.