banner388

Eviniz Cadde Üzerindeyse

Bilim adamları yoğun trafiğin bunama hastalığı riskini artırdığını düşünüyor

Eviniz Cadde Üzerindeyse

Bilim adamları yoğun trafiğin bunama hastalığı riskini artırdığını düşünüyor

07 Ocak 2017 Cumartesi 15:21
Eviniz Cadde Üzerindeyse
Ev alırken daha çok nelere dikkat ediyorsunuz bilinmez ama Eviniz cadde üzerindeyse Kanadalı bilim adamlarına göre bunama hastalığına yakalanma riskiniz oldukça fazla.  

Bu araştırma Kanada Klinik Değerlendirme Hizmetleri Enstitüsü doktorlarıyla beraber yürüten sağlık uzmanı Ray Copes tarafından yapıldı.

Bilim insanlarına göre trafiğin yoğun yaşandığı cadde üzerinde oturanlar, yoğunluğun olmadığı yerlerde oturanlara göre daha çok bunama riskiyle karşı karşıya kaldığı görüşünde.

Uzmana göre ‘’ Havayı kirleten maddeler kan dolaşım sistemine girerek kalp-damar hastalıkları ve muhtemelen diyabet gibi rahatsızlıklara bağlantılı olan yangılara neden oluyor. Bu araştırmada kirletici maddelerin kan yoluyla beyne ulaşarak nörolojik sorunlara yol açıyor.’’
Uzaklık 200 metre üzerine çıktığında, hastalığa yakalanma riskinde de azalış gözleniyor.
 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.