banner388

Erken Emeklilik İçin Neler Yapılmalı ?

Çalışan her kesimin hayallerinden biri de emekli olabilme umudu. Yıllarca verilen hizmet karşılığında dinginliğe çekilebilme durumu

Erken Emeklilik İçin Neler Yapılmalı ?

Çalışan her kesimin hayallerinden biri de emekli olabilme umudu. Yıllarca verilen hizmet karşılığında dinginliğe çekilebilme durumu

11 Ocak 2017 Çarşamba 15:27
Erken Emeklilik İçin Neler Yapılmalı ?

İnsanlar yaşlandıkça genç kalmak için çaba harcar. Bir yandan yaşlandığını kabul etmezken diğer taraftan ise emekli olmanın hayalini de kuran bir ironi içerisinde yaşar. Hayatı planlama ve bu plan dahilinde işlerini yürütmek herkesin istekleri arasında yer alsa da kimi zaman bu bazı durumlarda sekteye uğrayabilir.

Çalışan kesimin en büyük planlarından biri de emekli olunca yapacakları hususunda. Ben ne zaman emekli olacağım? Sorusu her daim dile getirilen bir soru kelimesi. Emekli olabilmek için Türkiye’de kanunda yer alan yasalarda 2 önemli şart var. Emeklilik ve prim ödeme yaşının doldurulması.

Emeklilik yaşının belirlenmesi devlet politikaları çerçevesinde hazırlanan bir durumdur. Şu anda geçerli olan durum kadınlarda emekli olma yaşı 58 erkeklerde ise 60 olarak belirlenmiştir. Emekli olabilmek için bir diğer şart pim gününün tamamlanmış olması. Prim günü hakkında merak edilenleri öğrenmek için Sosyal Güvenlik Kurumu ziyaret edilerek öğrenilebilir.

Erken emeklilik konusunda da Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olan kişilerin bu borcu ödemeleri durumunda erken emeklilik  gerçekleşir. Erken emeklilik yaş ve prim günü sayısını dolduran vatandaşlar prim borçlarını ödedikleri takdirde erken emeklilikten faydalanabilirler. Erken emeklilikten yararlanmak isteyenler hizmet borçları olan askerlik,doğum ve yurt dışı gibi durumdan kaynaklanan ücretleri ödemeleri gerekmektedir.

Erken emeklilik hakkından faydalanabilmek için SGK’ya başvuruda bulunulması gereken hususlar arasında yer aldığı uzman kişilerce ayrıca söylenmektedir.



Kaynak: Gazetevatan
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.