banner388

Erdoğan’dan Merkel’e ‘’İslamist’’ Tepkisi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara ziyaretinde Erdoğan’la görüştü

Erdoğan’dan Merkel’e ‘’İslamist’’ Tepkisi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara ziyaretinde Erdoğan’la görüştü

02 Şubat 2017 Perşembe 17:45
Erdoğan’dan Merkel’e ‘’İslamist’’ Tepkisi

Almanya Başbakanı Angela Merkel bir dizi siyasi temaslarda bulunmak için Ankara’ya geldi.  Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la belirlenen konular çerçevesinde görüştü. Yapılan görüşme sonrası kameralar karşısına geçen ikili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Merkel İslamiyet kelimesi kullanınca

Basın açıklaması sırasında Angela Merkel’in kullandığı ‘’İslamist’’ kelimesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tepkiyle karşılandı.

Bu ifade Müslümanları rencide eder

Erdoğan’ın Merkel’e yapmış olduğu uyarıda islamiyetle terör kelimesinin bir arada kullanılmasının yanlış olduğunu söyledi. İslamiyetin kelime anlamında barış olduğunu  söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, islam dinine mensup kişilerin bu kelimeden rencide olacağını ifade etti.  Kullanılan ifadenin Müslümanlar tarafından istenilmeyen bir kelime olarak nitelendirileceğini vurguladı.

Erdoğan: Bunu asla kabul edemem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın açıklaması sırasında Merkel’in açıklamasında şu ifadeleri kullandı. ‘’Böyle bir ifade kullanılamaz, doğru değildir. İslam’la terör bir araya gelemez. İslam’ın kelime anlamı barıştır. Kelime anlamı barış olan bir ifadeyi eğer biz terörle yan yana getirirsek, bu o dinin mensuplarını üzer. DEAŞ terör örgütünden dolayı İslamist terörü kullanırsak bu üzücü olur. Bunu lütfen kullanmayalım. Sessiz kalırsak bunun kabulü olur. Ben Müslüman bir Cumhurbaşkanı olarak bunu asla kabul edemem” dedi.
 
 
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberErdoğanMerkel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman soylu 2017-02-02 20:58:10

Adamsın reisim seni bundan dolayı seviyoruz.