banner388
banner390
banner410
banner408

Erdoğan, Yurt Dışındaki Vatandaşlara Seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlara seslendi, bir de uyarı da bulundu

banner269

Erdoğan, Yurt Dışındaki Vatandaşlara Seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlara seslendi, bir de uyarı da bulundu

02 Şubat 2017 Perşembe 13:37
Erdoğan, Yurt Dışındaki Vatandaşlara Seslendi

 Yurt dışında yaşayan 5 milyon vatandaşa seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlara seslendi, bir de uyarı da bulundu. Türkiye’nin turizm potansiyelinin arttırılması kapsamında hükümetçe bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin sahip olduğu güzelliklerden bahsetti.

Komşunu al gel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışında yaşayan 5 milyon Türk vatandaşına ‘’komşunu al gel’’ çağrısında bulundu. Onlardan Türkiye’nin nasıl bir ülke olduğunu çevresindeki insanlara anlatmalarını söyleyerek yurt dışında yaşayan vatandaşlara komşularını, arkadaşlarını davet etmelerini istedi.

Konuşmasının devamın Erdoğan,  "Halen yurt dışında yaşayan 5 milyon vatandaşımız var. Bir süre yurt dışında yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönerek hayatını burada sürdüren ancak yurt dışı ile bağlantıları halen devam eden 3.5 milyon vatandaşımız bulunuyor. Her yıl ülkelerine sıla-i rahim için gelen vatandaşlarımızın bu güzel geleneği fevkalede değerlidir ve mutlaka devam etmelidir.

Şairin dediği gibi: ‘Memleket isterim gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların, çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim, ne başta dert ne gönülde hasret olsun. Memleket isterim, yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun.’ Türkiye işte böyle bir memlekettir. Dünyanın neresine giderse gitsin hiçbir vatandaşımız ülkesi ile bağını kopartmaz.
Biz yurt dışındaki vatandaşlarımızın tamamını aynı zamanda ülkemizin fahri turizm elçileri olarak da görüyoruz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı, sıla-i rahim ziyaretine ilave olarak aileleri ile birlikte ülkemizde tatil yapmaya davet ediyorum. Akrabalarını ziyaret eden vatandaşlarımız, izinlerinden en azından bir haftasını da Türkiye evimiz, vatanımızı tanıyalım anlayışı ile turizme ayırmalıdır. Vatandaşlarımızdan sadece kendileri gelmekle kalmayıp, yaşadıkları ülkelerdeki komşularını, dostlarını, arkadaşlarını da ülkemize davet etmelerini istiyorum. Yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik olarak ‘Komşunu al gel’ kampanyasını başlatıyoruz. Türkiye, yurt dışındaki vatandaşlarımızın çevrelerindeki herkese, ‘Türkiye dünyanın en misafirperver ülkesidir, tatil için sizde gelin’ demelerini sağlayacak güzelliklere ziyadesiyle sahiptir" dedi. 
 
 
Son Güncelleme: 02.02.2017 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.