banner388

Erdoğan, İngiltere Başbakanını Ağırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen İngiltere Başbakanı Theresa May’i kabul etti.

Erdoğan, İngiltere Başbakanını Ağırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen İngiltere Başbakanı Theresa May’i kabul etti.

28 Ocak 2017 Cumartesi 17:54
Erdoğan, İngiltere Başbakanını Ağırladı

Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı. Görüşmenin bitmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen ikili gazetecilerin karşısına geçti.
İki ülke arasında yapılan görüşmelerin iki ülke arasında daha faydalı sağlıklı işlerin olacağını umut ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi,askeri,ticari ve ekonomik sorunlar çerçevesinde sohbet ettiklerini söyledi.

Nato ülkesi olarak dayanışma halinde olan iki ülkenin siyasi konular çerçevesinde müşterek hareket edeceklerini dile getiren Erdoğan, savunma sanayi konusunda da ne gibi adımlar atılacağı şeklinde karşılıklı fikir paylaşımında bulunduklarını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik anlamda 15.6 milyar dolar seviyesindeki ticaret hacminin ilerleyen zamanlarda 20 milyar dolar seviyelerinde olması için hedef belirlediklerini vurguladı.

Enerji alanında işbirlik içinde olunmalı

Türkiye ile İngiltere arasında işbirliği alanlarında, özellikle enerji alanında ciddi işbirlikleri yapmanın mümkün olacağını belirten Erdoğan, "Savunma sanayinde de ben işbirliğini birçok alandaki şuanda T-FX noktasında da proje çalışmasında atılacak adım bugün çok çok önemli. Bütün bunların yanında gerek İHA’larla atılacak adımlar bunları görüşme imkanını bulduk. Buradaki kararlılık bizleri özellikle mutlu etmiştir. Bir diğer adım, bir Türk firmasının İngiltere’de gerçekten çok çok önemli bir ihaleyi kazanmak suratiyle orada botlar yapacak olması, bu da tabi önemli bir gelişme. Aynı zamanda Türk firmalarının İngiltere piyasasına girmiş olması sevindirici. Bundan sonraki süreçte İngiltere’nin Türkiye’deki yatırımları bizleri ciddi manada mutlu edecektir. Ben Sayın Başbakanda bu azmi kararlılığı da gördüm.
 
 
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberErdğanMay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.