banner388

Erdoğan: Bu güç onları ürkütüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası rezervinin 120 milyar dolar olduğunu söyledi

Erdoğan: Bu güç onları ürkütüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası rezervinin 120 milyar dolar olduğunu söyledi

15 Mart 2017 Çarşamba 11:49
Erdoğan: Bu güç onları ürkütüyor

Trükiye'nin geldiği ekonomik seviyeler hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu

Bu güç onları ürkütüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkez bankasının rezervinin başka ülkelerde korku yarattığını söyledi. İMF’ye olan 23.5 milyar dolarlık borcun ödendiğini hatırlatan Erdoğan, 2013 yılında borcun sıfırlandığını ve borcu verenlerinde ülkenin siyasetine karışmaya kalktıklarını ifade ederek bu konuda oldukça dikkatli davrandıklarını söyledi.

Merkez Bankası'nın rezervi korkutuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin borç istenen ülke konumuna geldiğini söyle merkez bankasının ekonomik rezervinin 120 milyar dolar olmasının başkaları tarafından korkular oluşturduğuna dikkat çekti

Erdoğan, . Ekonomide yok şöyle, yok böyle falan. Yok şöyle, yok böyle olsa gelip şuanda Çanakkale Köprüsüne yaklaşık 11 milyar doları bağlamak üzere küresel sermaye Türkiye’ye gelir mi? Şimdi 11 milyar doların yüzde 50’sini Kore girişimcisini, yüzde 50’sini de Türk girişimciler buraya yatırıyor ve bizim cebimizden para çıkmıyor. Onlar yapacak ve belli bir süre kendilerine verildi. İş bilenin kılıç kuşananındır” diye konuştu.

Son Güncelleme: 15.03.2017 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.