banner388
banner390
banner410
banner408

Ebeveynlerin Dikkatine

Çocukların kariyer planlamasının yapılması kadar onun mutlu ve öz güvenli biri olarak yetiştirilmesi de oldukça önemli

banner269

Ebeveynlerin Dikkatine

Çocukların kariyer planlamasının yapılması kadar onun mutlu ve öz güvenli biri olarak yetiştirilmesi de oldukça önemli

10 Ocak 2017 Salı 12:56
Ebeveynlerin Dikkatine

Her insan anne ve baba olmak ister. Çocuklarının sağlıklı bir şekilde dünyaya gelip kariyer sahibi bir insan olarak yaşamlarını devam ettirmelerini istemeleri heralde tüm anne ve babaların ortak isteğinin bu olduğuna şüphe yoktur. Fakat bu durum giderek değişiyor. Daha ziyade öncelikli olarak ebeveynlerde  ‘’çocuğum mutlu ve özgüvenli olsun istiyorum’’ algısı oluşmaya başlıyor.

Uzmanlara göre bu oldukça önemli bir durum. Aile koçu Saadet Demir Algan çocuklarda özgüven yaratmanın çok önemli olduğunu dile getirerek anne ve babalara önemli görevler düştüğünü söylüyor. ‘’Biz yeni nesil anneler insan psikolojisi gelişimi, araştırmalar ve yaşadığımız tecrübeler sonucu artık biliyoruz ki, hiçbir mevki, hiçbir başarı, sağlıklı düşünen, özgüven sahibi kişi kadar uzun vadeli değil. Bunun bilincin olan anneler olarak; çocuklarımız mutlu olsun istiyoruz ve bunun içinde yapılacak şey ne istediğini bilen özgüvenli bireyler yetiştirmek. ‘’

Bugüne kadar görüşülen pedagog ve çocuk gelişim uzmanlarının genel kanaati ebeveynlerin kaygılı ve kontrol edici kaygılarla çocukları yönetmek isteğinin çocuğa da yansıyacağını hangi eğitim sistemi uygulanırsa uygulansın çocuğun özgüven konusunda eksik kalacağı düşüncesinde.

Özgüvenli çocuk yetiştirmek için püf noktalar

-Odasına kapıyı vurmadan ev izin almadan girmeyin
-Ev içine ona ufak tefek sorumluluklar verin
-Onu dinleyin, sözünü kesmeyin
-Çocuğunuza karşınızdakine saygılı olmayı öğretin




Kaynak: Gazetevatan
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.