banner388

Düğünde takılan altınlar kimindir?

Düğünde takılan altınlar kimi zaman tartışma konusu olabilmekte. Yargıtay bu konuda son noktayı koydu.

Düğünde takılan altınlar kimindir?

Düğünde takılan altınlar kimi zaman tartışma konusu olabilmekte. Yargıtay bu konuda son noktayı koydu.

05 Şubat 2018 Pazartesi 17:33
Düğünde takılan altınlar kimindir?

 Kocasının düğünde takılan takılarla bekarlık dönemine ait borçlarını ödediğini iddia eden gelin, açtığı dava ile altınların tarafına iadesini istedi. Dava açan gelin, "Davalı olan boşandığım eşim, altınlarla bekarlık dönemindeki borçlarını ödedi. Daha sonra da geri vermedi. Dava konusu altınların aynen iadesini istiyorum." derken, koca ise; birikim yaparak borçsuz olarak evlendiğini, davacının para ve altınların bir kısmını kendi şahsi harcamaları için kullandığını, bir kısmını da borsada kaybettiğini belirtti.

5. Aile Mahkemesi sadece geline takılan takıların iadesine hükmetti, ancak kararı iki taraf da temyiz etti.  Yargıtay 3. Hukuk Dairesi ise sık sık gündeme gelen bu tartışmalara son noktayı koydu ve düğün sırasında takılan ziynet eşyalarının, kim tarafından, kime takılırsa takılsın, kadına bağışlanmış sayılacağına hükmetti.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

"Ne var ki somut olayda; hükme esas alınan bilirkişi raporunda geline ve damada takılan ziynetler eşyaları ayrı ayrı değerlendirilmiş, mahkemece de yalnızca geline takılanlar yönünden tahsil kararı verilmiştir. O halde mahkemece; hükme esas alınan bilirkişi raporunda, düğün sırasında geline ve damada takıldığı tespit edilen tüm ziynet eşyaları yönünden davanın kabulüne karar verilmesi gerekirken, davanın kısmen kabulü doğru görülmemiştir. Temyiz edilen hükmün temyiz eden davacı yararına bozulmasına oy birliğiyle karar verildi"

Son Güncelleme: 07.02.2018 09:00
Anahtar Kelimeler:
DüğünAltınYargıtay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.