banner388

Doğum Korkunuz Varsa, İşte Çareleri....

Kadınların doğum sırasında kendilerini daha rahat hissedebilmeleri için uzmanlar neler öneriyor?

Doğum Korkunuz Varsa, İşte Çareleri....

Kadınların doğum sırasında kendilerini daha rahat hissedebilmeleri için uzmanlar neler öneriyor?

13 Ocak 2017 Cuma 11:32
Doğum Korkunuz Varsa, İşte Çareleri....

 
Sancısız, psikolojik olarak her şeyin yerinde seyrettiği bir doğum sürecinin hamilelik döneminde oldukça etkili olduğu kuşkusuz önemli.

İlk defa doğum yapacak olan anne adaylarında kaygıların olmasının normal karşılanması gerektiği fakat bunun aşırıya giden duygu seviyelerinde olmamasının doğum sırasında fayda sağladığı düşüncesi herkesin üzerinde karar kıldığı bir gerçek.

Uzmanlarda ilk doğumda rahat olunması gerektiği yönünde düşünce hakim. Bu gibi durumlarda uzmanlar, psikolojik olarak kadınların kendilerini doğuma hazırlamış olmaları gerektiğini söylerken bazı doğum yapan kadınların olumsuzluklar yaşamasının sonraki süreçlerde yeniden hamile kalma isteğine ket vurduğu yönünde algıların oluşmaması gerektiğini söylüyorlar. 

40 hafta süren doğum sürecinde kadınların kendilerini rahat hissetmek için uzmanlardan bazı öneriler var. Bunlardan bazıları;

-Doğumla ilgili kurslara giderek doğum için yapılacak provaların doğum sırasında hastaya büyük kolaylık sağlayacağı.

-Kadınların eşlerinden doğum sürecinde yanlarında olmasını sağlaması ve doğum anında yanlarında bulunması kadınlar açısından psikolojik olarak yararlı olması.

-Daha önce doğum yapmış olan anneyle bu konuyu rahat bir şekilde konuşulması doğum yapacak olan hastayı rahatlatabilecek birkaç seçenekten biri.

-Hamilelik sürecinde yapılması gereken gevşeme ve yoga uygulamaları

-Tokofobi adlı doğum korkunuz varsa bunu uzmanlar eşliğinde çözüme kavuşturulmalı

-Çocuğunuzun hayalini kurmak, doktorların verdiği egzersizleri yapmak……
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.