banner388

Doğu Karadeniz Kar Altında

Doğu Karadeniz Bölgesi, yoğun kar yağışı sonucu beyaza büründü.

Doğu Karadeniz Kar Altında

Doğu Karadeniz Bölgesi, yoğun kar yağışı sonucu beyaza büründü.

30 Ocak 2017 Pazartesi 11:51
Doğu Karadeniz Kar Altında

 Doğu Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleşen kar yağışı sonucu her yer beyaza büründü. Dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı bölge genelini beyaza hapsetti.
Sahil kıyı şeridinde de kar yağışının yoğun olarak yaşandığı gözlenirken yüksek kesimlerde oluşan kar sınırının hayatı olumsuz etkilediği bilgilerine ulaşılıyor. Yollarda ulaşım anlamında sorunlar meydana gelirken Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Artvin ve Rize illerindeki bin 474 mahalle ve köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Trabzon’da kapanan yollar için çalışmalar sürdürülürken kar protokolü eylem planı çerçevesinde koordineli bir şekilde çalışmaların devam ettiği vurgulandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kapanan mahallelerin akşam saatlerine kadar sürdürülecek çalışmalarla tekrar açılacağını söyledi.

Hava sıcaklığının eksi derecelere kadar düştüğü Gümüşhane’de 48 köy yolu ulaşıma kapanırken, 7 ekip ve 7 araçla çalışmalar sürüyor. Rize’de etkili olan kar yağışı 346 köy ve mahalle yolunu ulaşıma kapatırken, İl Özel İdaresi ekipleri gece saatlerinde başladıkları kar temizleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Giresun ve Artvin’i de etkisi altına alan yoğun kar yağışı Artvin’de 331 köy yolunu ulaşıma kaparken, Giresun’da 349 köy yolu ulaşıma kapalı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.