banner388

Doğal Gaz'dan Tasarruf Etmek Mümkün

Uzmanlar doğal gaz kullanımında püf noktaların önemine dikkat çekerek kullanıldığında fatura korkusunun olmayacağını söylüyor

Doğal Gaz'dan Tasarruf Etmek Mümkün

Uzmanlar doğal gaz kullanımında püf noktaların önemine dikkat çekerek kullanıldığında fatura korkusunun olmayacağını söylüyor

02 Ocak 2017 Pazartesi 15:44
Doğal Gaz'dan Tasarruf Etmek Mümkün

Çevreyi kirletmeme özelliğine sahip olması nedeniyle doğal gaz kullanımı gün geçtikçe ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Büyük kolaylığa sahip olan doğal gaz peki kullanımın da vatandaşa ne gibi tasarruflar sunuyor.

Gerekli olan uygun sıcaklığı belirlemek

Her ne kadar kimi zaman zam verilmiş olsa da kısıtlamaya gitmenin gereği yok.  Doğal gazdan daha iyi ısınarak aynı zamanda tasarruf etmek mümkün. Bunun için önemli olan gerekli olan oda sıcaklığının belirlenmesi gerekiyor. Normal durumlarda yaklaşık 20 derecelik bir ısı evin bazı bölümleri için yeterli olabiliyor. Soğuğun daha arttığı dönemlerde tabi ki bu değeri arttırmak zorunlu hale geliyor. Ortamın sıcaklığının belirlenmesinde petek boyutları, oda büyüklükleri ve kombi çeşitleri etken bir durum oluşturuyor.

Tasarruf etmek için  kombiyi kısık ayarda tutun

Kullanıcılar çoğunlukla açıp-kapama yöntemini uygulayarak düşük fatura gelmesini sağlamak istese de aslında bu daha çok yakıtın tüketilmesine neden oluyor. Çünkü kapatılan kombi yeniden çalıştırıldığında ısıyı sağlayan suyun gerekli sıcaklık değerine gelebilmesi için daha fazla enerji harcıyor bu da faturaların şişmesine neden oluyor.
Ayrıca uzmanlar oda termostatlarının ortam sıcaklığının istenilen düzeyde sabit halde tutabildiğini söylüyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.