banner388
banner390
banner410
banner408

Diyanet: Aşı yaptırmamak kul hakkıdır

Diyanet İşleri Başkanlığı, aşı yaptırmamanın kul hakkına girdiğini açıkladı.

banner269

Diyanet: Aşı yaptırmamak kul hakkıdır

Diyanet İşleri Başkanlığı, aşı yaptırmamanın kul hakkına girdiğini açıkladı.

29 Mayıs 2021 Cumartesi 18:27
Diyanet: Aşı yaptırmamak kul hakkıdır

Diyanet'ten yapılan açıklamada, salgında aşı olmamanın kul hakkı olduğunu, bir müslümanın, hastalığa karşı gerekli tedbirleri almak konusunda üzerine düşeni yapmayla yükümlü olduğu hatırlatıldı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı yazılı açıklamasında, "Haksız yere bir cana kıymak yasaklandığı gibi bir insana hayat vermek bütün insanlara hayat vermek gibi değerlendirilmiştir. İnsanların kendilerini kendi elleriyle tehlikeye atmaması emredilmiştir.Her hastalığın mutlaka şifasının yaratıldığını bildiren Hz. Peygamber (s.a.s.) ayrıca "Tedavi olun ey Allah'ın kulları!" buyurarak tedavinin önemine de dikkat çekmiştir. Sağlık otoritelerince "salgın" olarak ilan edilen bir hastalığa karşı gerekli tedbirlerin alınması ve gerekli tedavilerin uygulanması noktasında Müslümanlar üzerlerine düşen görevi yapmakla dinen mesuldürler." ifadelerine yer verildi. 

Diyanet açıklamasında ayrıca şu ifadeler yer aldı: 

Bilimsel usullere uygun olarak üretilen, alanında uzman hekimlerce salgın hastalıklara karşı koruyucu olduğu belirtilen aşıların kullanımı dinen de uygundur. Buna göre toplum sağlığını tehlikeye atacağı konusunda galip zan bulunan durumlarda gerekli tedbirlere uymamak, kul ve kamu hakkı ihlali olur.

Şu halde bir Müslüman, öncelikle ruh ve beden sağlığını birtakım hastalık ve rahatsızlıklara karşı korumalı ve bunun için elinden gelen her türlü önleyici tedbire başvurmalıdır. Gerek kendisinin gerekse diğer insanların sağlığını tehlikeye atacak tutum ve davranışlardan sakınması Müslüman bireyin önemli görevlerinden biridir"

Özellikle hastalığı bulaşıcı ise yayılmasının ve başka insanlara bulaşmasının önüne geçilmeli. Bu konuda ihmalkâr davranıp kendimize ve başkalarına zarar vermek, kul ve kamu hakkının ihlal edilmesi olup büyük bir vebaldir. Zira dinimizde kişinin kendisine de başkalarına da zarar vermesi yasaklanmıştır.

Anahtar Kelimeler:
AşıDiyanetKul Hakkı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dsadas 2021-05-29 19:43:21

dönde bir kendine bak, senin dinle alakalı konuşmaya hiç mi hiç hakkın yok, necisinki sen, görev sürevi belli başkan tarafından verilmiş maaşı makamdan ibaretsin.

Avatar
Atsız 2021-05-29 22:56:05

Aşı yaptırmamak kul hakkında girmek demekmiş. Diyanet böyle diyor. Bunlar da böyle diyorsa aşıda kesin bir terslik vardır. Aşı olmama kararım gayet iyi bir karar bence. Siz önce pandemi döneminde cenaze namazlarına, bayram namazlarına, lebaleb kongrelerinize falan bir bakın da ondan sonra konuşun.

Avatar
Misafir 2021-05-30 19:35:13

Sen bırak bu işleri din iman diyerek milletin yumuşak karnı üzerinden ucuz siyaset yapma asıl kul hakkını kimlerin yediğini hutbesinde ver malum bütçenin tikla sizde az onurlu davranın yiyiciler

Avatar
adil atasever 2021-05-30 20:40:16

ayrica calmak kul hakki yemek gunahtir atasina hakaret etmekte..

Avatar
samsunlu 2021-05-30 14:24:29

Fetfayı verdi sağlıkçıların alamadığı ek ödemeyi artık imamlar alırlar....