banner388

DİSK Emekli-Sen, yapılan zammı protesto etti! Eylemde faturalar yakıldı

Emekli aylıklarına Temmuz ayında yapılacak maaş zammıyla ilgili olarak DİSK Emekli-Sen Samsun Şubesi zehir zemberek bir basın açıklaması yaptı. 

DİSK Emekli-Sen, yapılan zammı protesto etti! Eylemde faturalar yakıldı

Emekli aylıklarına Temmuz ayında yapılacak maaş zammıyla ilgili olarak DİSK Emekli-Sen Samsun Şubesi zehir zemberek bir basın açıklaması yaptı. 

06 Temmuz 2021 Salı 17:52
DİSK Emekli-Sen, yapılan zammı protesto etti! Eylemde faturalar yakıldı

DİSK Emekli-Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın, TÜİK tarafından açıklanan ve Temmuz ayında emeklilerin maaş zamlarına temel oluşturacak olan verilerin bilimsel ve objektif değerlendirmelerden son derece uzak olduğunu belirterek, bu verilerin  “Dört işleme takla attırılarak” elde edildiğini öne sürdü. 

DİSK Emekli-Sen Samsun Şubesi tarafından emekli maaşına yapılan zam protesto edildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu temmuz ayında da biz emeklilerin maaş zamlarına temel oluşturan, ancak bilimsel ve objektif değerlendirmelerden son derece uzak; dört işleme takla attırılarak belirlenen enflasyon verileri TÜİK tarafından açıklandı. Böylece emekli zamları altı aylık “resmi” enflasyon oranında; yüzde 8.45 olarak belirlendi. Zamlar sonucunda;

En düşük memur emeklisi maaşına 247 lira,

2000 yılından önce emekli olanlardan en düşük işçi emeklisi maaşına 224 lira,
2000 yılından sonra emekli olanlardan en düşük işçi emeklisi maaşına 127 lira,
En düşük esnaf emeklisine 149 lira,
En düşük çiftçi emeklisine 140 lira artış yapılacak.

Gelin bu artış ile bir işçi emeklisinin market alışverişini birlikte yapalım: Bunu yaparken sadece sebze fiyatlarının son bir yılda yüzde 60, et ve balık fiyatlarının yüzde 20’nin üzerine arttığı gerçeği de aklımızın bir köşesinde dursun.

Bugün bu koşullarda işçi emeklisine yapılan zammın somut hali iki ekmek, bir kilo çay, bir litre sıvı yağ ve yarım kilo ettir. Ne var ki bir işçi emeklisinin aldığı maaş zammı henüz bunları almak için markete gitmeden gaza, elektriğe, suya; temel tüketim maddelerine getirilen zam karşısında eriyip gitmektedir.

“Emekliye uzanan eller kırılsın”, “TÜİK şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Direne direne kazanacağız”, “Yandaşlara değil, emekliye bütçe”, “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Emekliyiz, haklıyız, susmayacağız”, “Müktesep haklar gasp edilemez” ve “Sendika hakkımız engellenemez” sloganları atıldı.

EMEKLİLERİ MÜCADELEMİZE SES OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

DİSK Emekli Sen Karadeniz Bölgesi Baş Temsilcisi Nizamettin Kocaoğlu tarafındanda sendika binasında bir basın açıklaması yapıldı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İktidarın zaten açlık sınırında yaşam mücadelesi veren emeklilere bir de küresel salgın döneminde üç kuruş zam vermemek adına başvurduğu ayak oyunlarını bitireceğiz!

İktidarın 13,5 milyon emekliye topyekun saldırmaya devam etsin; emekliler iktidara direniş olmaya devam edecek, bu iktidarı meydanlarda da sandıkta da yenecek!

•    Emeklilikte insan onuruna yaraşır bir ücret almak için,
•    Temel gıda ve tüketim mallarına yapılan tüm zamların geri çekilmesi için,
•    Sağlıkta katkı payı kaldırılması, başta emekliler olmak üzere tüm toplumun nitelikli, kamusal sağlık hizmetinden ücretsiz şekilde faydalanması için,
•    Emekli ücretlerinin yalnızca enflasyona endeksli değil milli gelir artışı da göz önüne alınarak belirlenmesi için,
•    Emekli ücretleri arasındaki farklıların bir intibak yasasıyla giderilmesi için,
•    Emeklilerin toplu sözleşmeli sendikal örgütlenmesi önündeki engellerin kaldırılarak yasal düzenlemelerin acilen hayata geçirilmesi için

13,5 milyon emekli ve hak sahibi yoldaşımızı, 13,5 milyon emekli ve hak sahibinin sendikası DİSK EMEKLİLER SENDİKASI’nda örgütlenmeye, mücadelemize ses olmaya çağırıyoruz!

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
deniz 2021-07-07 07:08:38

hükümete tas atmak için ellerinden geleni yapıyorlar yakın faturaları yansın lambaları vatan hainleri yan gel osman yat maası almaktan göbek kendılerınden ileri gidiyor doymadınız doymasınızda