banner388

Dikkat! Müteahhitler silah ruhsatı alabilecek 

Ateşli Silahlar Yönetmeliği'nde yapılan 19 değişiklik ile birlikte bazı meslek grupları silah ruhsatı alacak meslek gruplarına eklendi. 

Dikkat! Müteahhitler silah ruhsatı alabilecek 

Ateşli Silahlar Yönetmeliği'nde yapılan 19 değişiklik ile birlikte bazı meslek grupları silah ruhsatı alacak meslek gruplarına eklendi. 

20 Eylül 2021 Pazartesi 11:14
Dikkat! Müteahhitler silah ruhsatı alabilecek 

Ateşli Silahlar Yönetmenliği 19. kez değişti. Yapılan değişiklik ile müteahhitler, Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu başkanı/ üyeleri, büyükşehir belediyelerinde görevli genel sekreterler, il özel idaresi genel sekreteri silah ruhsatı alabilen meslek gruplarına dahil edildi. 

HARÇ ÖDEMEYECEKLER

Sözcü'de yer alan habere göre, müteahhitler de silah ruhsatı alacak meslek gruplarına eklendi. Müteahhitler, silah taşıma ruhsatı verilmesi için yapım işlerinin büyüklüğüne bakılacak. Bazı meslekler de silah ruhsatlarının yenilenmesi sırasında harç alınmaması kararlaştırıldı. Silah ruhsatları 5 yılda bir yenileniyor. Bu yıl harç miktarı 7 bin 606 lira olarak belirlenmişti. Silah ruhsatı verilmesini engelleyen hallerle ilgili maddede de önemli değişikler yapıldı. Yeniden silah verilmesi "sakıncalı" olanlardan uygun bulunanlara da taşıma veya bulundurma ruhsatı verilecek.

5 YIL SINIRI GETİRİLDİ

Emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen, düzenlemeyi şöyle açıkladı:"Yeni yönetmelikten, 'Hiçbir şekilde' ruhsat verilemeyeceği ibaresi çıkarıldı. Yasaklanmış hakların geri verilmesi kararı alınması ve cezanın infazından beş yıl geçmiş olması, ruhsat veriliş nedenlerinin idari makamlara bildirilmemesi vb. hallerde silah ruhsatı verilebileceğine ilişkin düzenleme getirildi. Belirli suçlardan (kadına karşı şiddetin önlenmesi bağlamında haklarında tedbir kararı verilenler dahil) haklarında kovuşturma yapılanların silahları dava sonuna kadar emanete alınacak."

Anahtar Kelimeler:
MüteahhitSilah Ruhsatı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.