banner388

Devlet Bahçeli: Türkiye'yi kaosa sürükler

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Erken seçim Türkiye'yi bir başka kaosa sürüklemek olur" dedi.

Devlet Bahçeli: Türkiye'yi kaosa sürükler

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Erken seçim Türkiye'yi bir başka kaosa sürüklemek olur" dedi.

21 Ağustos 2018 Salı 13:36
Devlet Bahçeli: Türkiye'yi kaosa sürükler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Bahçeli, bayram namazının ardından Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki mezarını ziyaret etti. Burada kendisini bekleyen gazetecilerle bayramlaşan Bahçeli, Türkeş'in kabrine geçti. Türkeş'in kabrine kırmızı ve beyaz karanfiller bırakıp ve bakır ibrikle mezara su döken Bahçeli, bir süre burada oturdu. 


Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli'ye "ABD Başkanının yeni açıklamaları oldu. 'Türk milletini seviyorum, Erdoğan ile de iyi anlaşıyorduk ama Brunson konusunda anlaştığımızı düşünmüyoruz' ifadeleri oldu. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya, "Brunson'u bizden daha fazla sevenle bizim işimiz yok" cevabını verdi.


MHP'de yerel seçim çalışmalarının ne zaman başlayacağı yönündeki soruya ise Bahçeli "Şu an Türkiye'nin çok önemli ekonomik ve siyasal sorunlar yaşadığı bir ortamda bazı çevreler erken seçimi gündeme getiriyor. Bu doğru değildir. En geç 31 Mart 2019’da mahalli idareler seçimlerinin yapılması lazım. Bunu seçim tarihi ile ilişkilendirdiğimizde 1 Ocak 2019’da mahalli idareler seçim sürecine Türkiye resmen YSK’nın belirlediği takvim çerçevesinde girmiş olacaktır. Hal böyle olunca zaman çok dardır. Hele hele her partinin 20 bini aşkın belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi seçtirdiği bir seçimi daha da kısaltmak Türkiye’yi mahalli idareler seçimleri münasebetiyle bir başka kaosa sürüklemek olur. Onun için mahalli idareler seçimleri zamanında yapılmalı" dedi.

Yerel seçimlerde ittifa olmayacağının altını çizen Bahçeli, "Mahalli idareler seçimlerinde siyasi partiler arasında ittifak söz konusu olmaz. Çünkü her ilçe ve beldede ortaya çıkmış adaylar ya akrabalarıyla, ya komşusuyla, ya köylüsüyle bir dayanışma içerisinde bulunarak seçimi sürdürmektedir. Bunlar içinde değişik partilerden insanlarda bulunmakta. Yani doğal bir ittifak adayın veya belediye meclis üyesi insanların varlığıyla sağlanmakta. Bazıları vardır hiç oy alamamakta, bazıları vardır hiç beklemedikleri yerden oy almakta. Onun için siyasi partiler arası bir ittifak şeklinde yorumlayarak birilerinin Millet İttifakı'yla tekrar bir yarışa sokma hevesi kursaklarında kalır. Böyle bir şey olmaz. İsterse denesinler Millet İttifakı'nı, HDP’yi de dahil etmek suretiyle. Değişik adaylar çıktığı zaman ne CHP, ne de diğerleri o adaylar etrafında bir bütünlük sağlamakta güçlük çeker" diye konuştu.  

Son Güncelleme: 21.08.2018 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sasa 2018-08-21 15:49:27

Sen olduğun gibi kaossun emekli ol artık 2 yuzlu

Avatar
seçmen 2018-08-22 06:36:54

sayın bahçeli 24 haziranda oyumu MHP verim ama asla vermeyecem..Kardeşim aralık 23 yapılsa kış aylarında sıkıntı çekilmese olmaz mı.