banner388

Depremi önceden uyarmıştı!

Prof. Dr. Naci Görür, deprem konusunda önceden uyarılar yapmıştı.

Depremi önceden uyarmıştı!

Prof. Dr. Naci Görür, deprem konusunda önceden uyarılar yapmıştı.

14 Haziran 2020 Pazar 20:13
Depremi önceden uyarmıştı!

Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl Karlıova'da meydana gelen depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

12 Haziran günü Twitter hesabından açıklama yapan Görür, depremi işaret etmişti.

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Karlıova'daki depremin Kaf ile DAF kesim yerine yakın fakat KAF üzerinde olduğunu bu depremin bir çok bakımdan önemli olduğunu belirtirken, depremin Yedisu Fayı üzerinde bir tetiklemeye yol açabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Görür, "Arkadaşlar merhaba, televizyonlardan sizleri bilgilendiremedim. Bildiğiniz gibi, Karlıova-Kaynarpınar’da 5,7 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu deprem KAF  ile DAF’ın kesim yerine yakın ancak KAF üzerinde. Bu deprem birçok bakımdan önemli. Birincisi, biz Erzincan-Karlıova arasında Yedisu Fayı üzerinde büyük bir deprem bekliyoruz. Bu deprem bu hat üzerinde. Dolayısıyla, bu fayı tetikleyebilir, dikkatli olalım. İkincisi bugün olan depremin DAF’ın Bingöl-Karlıova segmanı ile ilişkisi yok. Bu segmanda hala büyük bir deprem bekliyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.