banner388

Darbeci Askerlere Emekli Maaşı!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ordudan ihraç edilen ve tutuklanan aralarında generallerin de bulunduğu 3.500 darbeciye emekli maaşı bağlandı.

Darbeci Askerlere Emekli Maaşı!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ordudan ihraç edilen ve tutuklanan aralarında generallerin de bulunduğu 3.500 darbeciye emekli maaşı bağlandı.

02 Şubat 2017 Perşembe 10:04
Darbeci Askerlere Emekli Maaşı!

15 Temmuz'da FETÖ'nün hain darbe girişiminde aktif rol oynayan ve İzmir'de ikişer kez müebbet hapisle yargılanan darbeci komutanların 5 ila 6 bin lira emekli maaşı aldığının ortaya çıkması üzerine konu Meclis'e taşınıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) alınan bilgiye göre de, FETÖ kapsamında yargılanan aralarında generallerin de bulunduğu 3 bin 500 darbeci emeklilik başvurusunda bulundu ve bu kişilere aylık bağlandı. 2 bin 380 darbeci ikramiyesini de aldı. SGK, hizmet birleştirmesi yaptığı belirlenen bin 120 kişiye ise emekli ikramiyesi verilmeyeceğini açıkladı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İzmir İl Başkan Yardımcısı Hamdi Tütüncü, emekli olan generallerin OYAK'ta (Ordu Yardımlaşma Kurumu) biriken 800 bin lira ile 1 milyon lira arasında birikmiş parayı ikramiye olarak aldıklarını belirterek, "Astsubayların 220 bin, albayların 400 bin, generallerin ise 800 bin ile 1 milyon lira arasında biriken paraları oluyor. Emekli olduklarında bu birikmiş paraları alıyorlar" şeklinde konuştu.

AK Parti İzmir milletvekilleri Atilla Kaya ve Hamza Dağ konuyu Meclis'e taşıyacaklarını belirtti. Darbeci subaylara devletin kasasından emekli maaşı ödendiği İzmir'deki ifadelerle ortaya çıkmıştı. 270 sanığın yargılandığı davada tutuklu generallerin ve bazı üst düzey subayların cezaevindeyken emeklilik işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu'na dilekçe yağdırdığı ortaya çıkmış, darbeci hainlerin 5-6 bin lira emekli maaşı aldıkları belirlenmişti. Eski tuğgeneraller Nihayet Ünlü ve Nadir Sayan, Mehmet Nuri Başol 6 bin TL, Albay Oksal Çelik de 5 bin TL emekli maaşı aldığını beyan etmişti.

Kaynak: Sabah

Son Güncelleme: 03.02.2017 00:02
Anahtar Kelimeler:
DarbeFetöDarbeci Askerler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.