banner388

Çobanların son umudu Kurban Bayramı

Hayvanlarını satmak isteyen çobanların son umudu Kurban Bayramı kaldı. 

Çobanların son umudu Kurban Bayramı

Hayvanlarını satmak isteyen çobanların son umudu Kurban Bayramı kaldı. 

19 Temmuz 2018 Perşembe 09:32
Çobanların son umudu Kurban Bayramı

Giresun'un Şebinkarahisar’a bağlı Ozanlı yaylası yerli ve yabancı turistleri ağırlarken aynı zamanda hayvancılıkla geçinenler içinde ekmek kapısı oluyor. Hayvanlarını otlatmak isteyen çobanlar ay aylarında yaylaya çıkarak hayvanlarını besliyor. 

16 Yaşındaki Serhan Yakup da ailesiyle birlikte yaylayarak çıkarak babasına yardım ediyor. 500 koyunu yaylada otlattığını ifade eden Yakup, "Babama ait olan koyunları yaylaya çıkardım. Koyun ve kuzuların iyice beslenmesini ve böylelikle etin daha sağlıklı olmasını sağlıyoruz. Ne kadar iyi besleyebilirsek kurbanda pazara götürdüğümüzde o kadar iyi fiyata satılacaktır. Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan ailemizin tek geçim kaynağı budur. En büyük umudumuzda Kurban Bayramı’nda en fazla ve en iyi fiyatlara satabilmektir. Yaklaşık 3-4 aydır yaylada bulunan koyunlarımız artık kurban pazarına götürülmeden önce son zamanlarını geçirmektedir. Artık yavaş yavaş Kurban Bayramı için koyunları pazara götürmek için hazırlanacağız" dedi. 

Ailesinin geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirten Yakup, "Koyunların etinden, sütünden, yününden ve tezek için dışkısından faydalanıyoruz. Koyunlar Kurban Bayramı'nda, yaz mevsiminde yayla şenliklerinde, adak kesmek isteyenlere, ailesi ve yakınlarıyla birlikte et yemek isteyenlere satılıyor. Böylelikle ailemizin geçimine katkı sağlamış oluyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
GiresunçobanGiresun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.