banner388

Çiftlik Bank benzeri 3 şirkete kayyum atandı

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında Çiftlik Bank benzeri 3 şirkete kayyum atandı.

Çiftlik Bank benzeri 3 şirkete kayyum atandı

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında Çiftlik Bank benzeri 3 şirkete kayyum atandı.

29 Mart 2018 Perşembe 14:32
Çiftlik Bank benzeri 3 şirkete kayyum atandı

Çiftlik Bank'ın SEO'su Mehmet Aydın'ın vatandaşları dolandırmasının ardından, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği'nce vatandaşların bir daha böle bir dolandırma olayı yaşamaması için Çiftlik Bank benzeri 3 şirkete kayyum atandı.

Kayyum atamaları hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gelen açıklamada, "Çiftlik Bank olarak bilinen sistemin kurucuları hakkında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma”, “Suç Örgütüne Üye Olma”, “Bilişim Sistemlerini Araç Olarak Kullanmak Suretiyle Dolandırıcılık ve Suçtan Kaynaklanan Mal varlığı Değerlerini Aklama” suçlarından soruşturma başlatılmıştır" dendi.

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında 3 şirkete kayyum atamalarının yapılması hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı açıklamada ayrıca, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında; İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla, Çanakkale Dora Gıda İçecek İnşaat Petrol Tarım ve Hayvancılık Turizm Ticaret Limited Şirketine, Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık Ticaret Limited Şirketine, Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 133/1. maddesi uyarınca üç kişiden oluşan bir heyet kayyum olarak atanmış olup, şirketlerin yönetim organlarına ait yetkileri tümüyle devralan kayyumlar göreve başlamışlardır" diye belirtildi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.