banner388

CHP’li Özgür Özel, ’’Hayırcılar neşeli şarkılar yapıyorlar’’

CHP Grup Başkanvekili referandum süreciyle alakalı mecliste basın toplantısı düzenledi

CHP’li Özgür Özel, ’’Hayırcılar neşeli şarkılar yapıyorlar’’

CHP Grup Başkanvekili referandum süreciyle alakalı mecliste basın toplantısı düzenledi

06 Şubat 2017 Pazartesi 16:09
CHP’li Özgür Özel, ’’Hayırcılar neşeli şarkılar yapıyorlar’’

İktidarın rejim değiştirmek için sert söylemlerde bulunarak vatandaşa anayasal düzenin değişmesi gerektiği yönde telkinlerde bulunduğunu söyledi.

CHP’li Özel, ülkenin sandığa giderken kutuplaştırılmasını, gerilmesinin doğru bulmadığını ifade ederek, hayır diyen vatandaşların esprili sloganlar yaratıp, neşeli şarkılar söylediğini belirtti.

İktidarın evet üslübunu eleştirdi

Mecliste basın mensuplarıyla yapmış olduğu konuşmasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hükümetin kullandığı uslübun doğru olamdığına değinerek, ‘‘eğer referandumdan ‘evet çıkarsa, terör örgütleri başını kaldıramaz’ diyerek, sonra Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’ın ağzından ‘terör örgütleri hayır’ için çalışıyor’ diye bir söz söyleyerek, ‘Başbakan tekzip eder, bu sözcü artık hükümetin sözcüsü olamaz, büyük bir gaf yapıp, gelen tepkiler üzerine geri adım atıp, sonra her seferinde aynı şeyi ima edenin, bu söz hükümetin sözü olamaz dediğimiz noktada Başbakan’dan sağduyulu yaklaşım beklerken Başbakan aslında bunun kendilerinin bütün kampanyasının gövdesi olduğunu açıkça itiraf etmiştir” ifadelerini kullandı

Atatürk’ün 3 aylığına aldığı yetkiyi o ömür boyu kullanacak

İktidarın EVET’i açıklayamadıklarını, savunamadıklarını belirten Özel, Başbakan’ın dahi neye evet dendiğini ifade edemediğini söyledi. Özgür Özel,

‘’Başbakan çıkıp 600 milletvekilini anlatamıyor, hem Meclisin işlevinin on kat zayıfladığını hem de neden ilave 50 milletvekiline ihtiyaç duyduklarını savunamıyor. Atatürk’ün üç aylığına kabul ettiği başkomutanlık yetkisini, ülkenin kurucusunun kabul etmediği ve ‘Meclisin yetkisidir. Bunu üç aylığına kabul ederim’ dediği yetkiyi kendi kurucu başkanlarına ömür boyu ve sınırsız vermeyi elbette savunamıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.