banner388

Bursa’da Hamsi Bayramı

Bursa’da yaşayan Rize’li vatandaşlardan hamsi ziyafeti sunuldu.

Bursa’da Hamsi Bayramı

Bursa’da yaşayan Rize’li vatandaşlardan hamsi ziyafeti sunuldu.

14 Ocak 2017 Cumartesi 15:48
Bursa’da Hamsi Bayramı

Karadeniz insanı her nerede yaşarsa yaşasın alışkanlıklarını devam ettirmeyi başarıyor.  Sahibi olduğu aktif ve eğlenceli yapısıyla sadece kendisini değil aynı zamanda çevresindeki insanları da keyiflendirmesini iyi biliyor.

Sosyal aktivite şeklinde yaptıkları organize edilen işlerle de dikkat çeken yöre insanı, bu özelliklerini memleketlerinden uzakta olsalar da geri kalmıyorlar. Bursa’da her yıl düzenlenen hamsi festivali de bunlardan biri. Bu sene 3.cüsü düzenlenen festival yoğun katılımla birlikte  renkli görüntülere sahne oldu.

Yaklaşık 2 ton dolayında balığın tüketildiği etkinlikte vatandaşlar hamsi yiyebilmek için uzunca kuyruklar oluşturdu.

Etkinlikle ilgili konuşan Dernek Başkanı Hızır Ofluoğlu, "Festivalimiz her sene daha fazla ilgi görüyor. Bunu geleneksel hale getirdik. Balkanlar, Kafkaslar ve Karadeniz’den gelen hemşerilerimize kardeşlik havasında bu festivali her sene yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Festivalde 2 ton hamsi, 2 bin 500 ekmek, 200 kilo yağ, 100 kilo mısır unu ve 3 çuval soğan kullanıldı.


Hamsileri pişiren Erol Baş, "Balıklarımız Sinop’tan geldi. Hem Karadeniz usulü tavada, hem de büyük kazanlarda pişiriyoruz. Biz bu balıkları pişirirken içine sevgimizi katıyoruz" dedi.
 
 
 
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.