banner388
banner390
banner410

Belediye seçimlerinin sonuçlanması ile çıkarılan ders,

Zannediyorum önümüzdeki yıllara büyük Işık tutacaktır.

Bu seçimde bana göre, İktidar partisi, tehdit etmenin ve korkutmanın işe yaramayacağını anlamış olması gerekir.

Muhalefet partileri isabetli adaylarla ve Çok çalışarak sonuca gidebileceklerini öğrenmişlerdir zannediyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi'ne gelince, en büyük dersi çıkarılması gereken tek ve yegane Parti Milliyetçi Hareket Partisidir.

Milliyetçi Hareket Partisi Eğer bu seçimlere tek başına girmiş olsaydı, barajın altında kalacaktı ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olacaktı.

Daha dün kurulan parti bile Milliyetçi Hareket Partisi kadar oy almışsa, Milliyetçi Hareket Partisi'ni yönetenlerin şapkalarını önlerine koyup derin derin düşünmeleri lazım gelir kanaatindeyim.

Kim Ne Derse Desin, alınan Belediye Başkanı sayısı hiç ilgilendirmiyor beni, benim asıl ilgilendiğim konu alınan oy toplamıdır.

Eğer daha dün kurulan İYİ Parti MHP kadar oy almazsa

Hatta onu cüzü bir şekilde geçmişse MHP gerçekten bitiyor demektir.

MHP genel başkanının ikide bir  beka sorunu bahsetmesi de  bunu açık açık ortaya koyuyordu zaten.

MHP'yi ittifak yapması kurtarmıştır.

MHP'nin gidişatını tasvip etmeyen ve onaylamayan Ülkücüler, Türkiye çapında neler yapacaklarını açık açık ispat etmişlerdir.

Kim ne derse desin, Ülkücüler; büyük bir güçtür hemde, politikayı çok iyi bilen bir güçtür, hedefleri olan, gayeleri olan, ideallerini olan bir güçtür.

Bundan dolayı, MHP'nin gördüğü zararın altında, sayın genel başkanın gidenler gitsin kapı açıktır dediği ve gidişlerini kaale almadığı ve MHP yi yönetenlere ders olsun diye, oy vermeyen ülkücülerin imzası var.

Genel başkan bunları ya iyi değerlendirir, ülkücülerle barışmanın yolunu bulur ya da parçalayıp böldüğü ülkücüleri tekrar bir araya toplayacak birilerine fırsat verir.

Benim MHP hakkında kısa da olsa seçim değerlendirmen budur.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne gelince, kendisine çok iyi çeki düzen vermek mecburiyetindedir.

Bunu nasıl yaparlar bilmiyorum ama Umut olmaları gerekir, halkın güvenini daha çok kazanmaları, güven merkezi olmaları gerekir.

HDP nin bitişi için hiçbir şey söylemiyorum.

Söylemek lüzumu da hissetmiyorum.

Tehdit hiç kimseye yarar sağlamaz, terör odaklarının siyası uzantısı olmak ve halkı tehdit etmekte fayda sağlamayacaktır.

Bir terör örgütünün arkasında durup Ali Kıran baş kesen kesilmenin hiçbir kimseye faydası yoktur ve olmayacaktır.

 Şartlar ne olursa olsun, kazanan Türkiye olsun kazanan Türk milleti olsun.

Temennim, bundan sonraki seçimlerin, daha insani daha sevgiye dayalı, daha seviyeli, daha çok demokrasi daha çok adaletli ve demokrasinin kurallarının daha çok işlediği bir seçim olmasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Suzan Güneş 2019-04-01 22:04:42

Şükür ya Allah İstanbulda bizim.

Avatar
Nurettin ŞENOL 2019-04-02 01:13:45

Bu seçimin iki kazananı var bence. İmamoğlu ve Yavaş. Samsun bazında ise Necaddin Başkan. İmamoğlu bence Chp yi geçmişteki hatalarından arındırıp iktidara taşıyabilecek 2023 de yapılacak olan seçimi kazandırabilecek çok ama çok önemli bir fırsat. Aynı zamanda ülkemiz açısından bir fırsat olacaktır diye düşünüyorum. 1979 yılında İstanbul Hukuktan kendisini tanıdığım Mansur Yavaş ise ülkücünün siyaseten ne yapabileceğini Ankara üzerinden tüm ülkeye göstereceğine inancım tam.Rabbim utandırmasın kendilerini inşAllah. Ülkemize yeni bir ruh yeni bir ivme kazandırmaları dileğiyle kendikerine başarılar diliyorum.

Avatar
Aygün Palandöken 2019-04-02 01:43:27

İkide bir beka diyen adam acaba şmdi bekasız mı kaldı. Sahi bizim beka işi ne oldu? Sanki millet geri zekalı. Tutturdular bir bekada beka.. Alın size beka..

Avatar
Doğan Uyguroğlu 2019-04-02 01:19:57

Şimdi oturup seçimlerini çok iyi analizini yapın göreceksiniz Ülkücüler Verilen görevi hakkıyla yapabilir iktidara gelebilecek kadar bilgi sahibidirler Mansur Yavaş bunların en bariz örneğidir Demek ki İsteyince her şey oluyor çalışınca her şey oluyor o zaman MHP neden kendi doktrinine sahip çıkıp kendi değerlerine sahip çıkıp kendi değerleriyle hedefe yürümüyor bunun bana izahını kimse yapamaz, emin olun yapamaz..

Avatar
Ömer 2019-04-02 01:22:31

Mhp ülkücülerin yönettiği ama sadece ülkücülerin oy verdiği parti olarak kalırsa hiçbir zaman iktidar olamaz.2019 da 1970-80 lerin siyasi koşullarına takılıp kalanlarda artık bunun partiye zarar verdiğini görmeleri gerekir.
Hep diyorum 9 Işık ilkeleri aynen kalmak şartıyla yeniden güncellenmeli , ülkücü tarifi yeniden yapılmalıdır.

Avatar
Kenan 2019-04-02 01:32:23

Kardeşim müthiş bir tespit seni kutluyorum. Keşke herkes sizler gibi objektif düşünüp siyaset yapsa..

Avatar
Bekir Bayraktar 2019-04-02 01:28:55

Şekillere takılmaya gerek yok sayın abim öz önemli derdin sen bize biz bunları sizden öğrendik

Avatar
Aşkın Keser 2019-04-02 02:20:41

Üçüzlerimiz oldu. Bizdeki İzmirde ki güvencede. Ankara ve İstanbul daki çocuklara iyi bakın. Beşikte uyurken gece Cadılar bebekleri bogabilir. Gözünüzü dört açın. Bizim bebek kolay doğdu. Ankara ve İstanbul sancılı oldu biraz. Hayırlı olsun. Hep biz gavur izmir olacak değiliz ya birazda ank. İst. Gavur olsun.