banner388

Bu Düzenleme Engelli Vatandaşların Yüzlerini Güldürecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecek” dedi. 

Bu Düzenleme Engelli Vatandaşların Yüzlerini Güldürecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecek” dedi. 

30 Mayıs 2019 Perşembe 23:01
Bu Düzenleme Engelli Vatandaşların Yüzlerini Güldürecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen Mahalle İftarı programına katılım sağladı. İftar yemeğinin ardından konuşma gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İçinde rahmet, bereket ve mağfiret müjdelerini saklayan Ramazan ayının son iftarlarını hep birlikte yapıyoruz. Artık son üç güne girdik. Açıkçası biraz hüzünlüyüz, Ramazan gidiyor. Sevinçliyiz, bayram geliyor. Yarın bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. İnsana bir ömrün bahşedildiği, rahmet ve umut kapılarının açıldığı bu geceye eriştirdiği için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Böylesine güzel bir Ramazan akşamında sizlerle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum” dedi. 

"Engelli vatandaşlara uygun olmayan binalara ruhsat ve iskan yok" 

Bakan Kurum, engelli vatandaşlar için yapılan bir düzenlemeyi ilk defa paylaştığını vurgulyarak, “Engelli kardeşlerimiz için yaptığımız bir düzenlemeyi ilk defa sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren ve Bakanlık olarak yapı denetim kanununda düzenlemeye gittik. Bu düzenlemeyle bundan sonra, engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecek. Bu çalışmamız sadece küçük bir adım, bunun devamı da gelecek ve engelli kardeşlerimizle birlikte mutlu, huzurlu bir şekilde inşaatlarımızı, şehirlerimizi, binalarımızı engelli kardeşlerimize uygun hale getireceğiz. Camiye, okula, hastaneye giremeyen, sosyal hayata entegre olamayan hiçbir engelli vatandaşımız kalmayacak” diyerek açıklamasını sürdürdü. 
 

Anahtar Kelimeler:
EngelliDüzenleme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.