banner388

Böyle Bir Araba İlanı Yok!

Ankaralı bir söz ve metin yazarı arabasını satmak için internete bir ilan verdi. Ama yayınladığı ilanla bir anda fenomen haline geldi.

Böyle Bir Araba İlanı Yok!

Ankaralı bir söz ve metin yazarı arabasını satmak için internete bir ilan verdi. Ama yayınladığı ilanla bir anda fenomen haline geldi.

01 Aralık 2016 Perşembe 14:47
Böyle Bir Araba İlanı Yok!

2012 model otomobilini satmak için internete ilan veren Ankaralı söz ve metin yazarı Tarık Ümit Genç, yayınladığı ilanla bir anda fenomen haline geldi. Satılığa çıkardığı otomobilinin özelliklerini şiirle anlatan Genç'in ilanına 200 bin mesaj yazıldı ve 2 milyonun üzerinde tıklandı.

"Dizeller Dizeli dizeleri dizdi" ismiyle ilan veren genç adam, 55 bin TL fiyat biçtiği arabası için oldukça uzun ve ilginç bir şiir yazdı. Şiirinde arabasının özelliklerini anlatan Genç, bu ilanı sayesinde bir anda fenomen oldu. İlanı görüp, okuyan insanlar, bu ilanı mesaj yağmuruna tuttu. 2 milyonun üzerinde kişinin tıkladığı ilanın hazırladığı bir proje çalışmasının ürünü olduğunu ve aslında arabasını satmak istemediğini açıklayan Tarık Ümit Genç, bunu yapma sebebini insanların geri dönüşlerini merakı olarak açıkladı.

İsveçli pazarlama gurusu Seth Godin’in ‘mor inek’ teorisinden yola çıkıp, farklılık oluşturmak amacıyla böyle bir yöntemi seçtiğini söyleyen genç müzisyen, bu yöntemin ilerleyen dönemde çıkartacağı pop albümü için uzun soluklu bir reklam çalışması olduğunu da belirtti.

İşte Tarık Ümit Genç’in arabasına yazdığı o şiir:

Son Güncelleme: 01.12.2016 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.