banner388
banner390
banner410
banner408

Beyler Sarayı yeniden inşaa edilecek

Amasya'da şehzadelerin kaldığı Beyler Sarayı yeniden inşaa edilerek turizme kazandırılacak.

banner269

Beyler Sarayı yeniden inşaa edilecek

Amasya'da şehzadelerin kaldığı Beyler Sarayı yeniden inşaa edilerek turizme kazandırılacak.

17 Nisan 2018 Salı 09:01
Beyler Sarayı yeniden inşaa edilecek

Şehzadeler şehri olarak ünlenen Amasya'yı yöneten şehzadelerin kaldığı saray olan Beyler Sarayı yeniden inşaa edilecek. Amasya Valisi Dr. Osman Varol, “Bu proje ile Amasya’da sancak beyliği yapan şehzadelerin yaşamına dair kesitlerin popüler kültür öğeleriyle birlikte sunulması planlanmaktadır” dedi. 

Beyler Sarayı'nın 1938 yılında Çelebi Sultan Mehmet tarafından yaptırılan sarayın tekrar nereye inşaa ettirileceğiyla ilgili bir kaç alternatif bulunuyor. II. Murad ile Yavuz Sultan Selim’in doğduğu sarayda II. Bayazid, Şehzade Ahmet, III. Murad ve Şehzade Mustafa Amasya'yı idare etti. Kanuni Sultan Süleyman yaptığı İran seferinin ardından 8 ay devleti yöneterek Amasya Antlaşması’nı imzaladı.


 

Son Güncelleme: 17.04.2018 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-04-17 11:22:33

Dünyaya tanıtmadan ve Ucuzlatmadan turizm gelişmez. Ben vatandaş olarak ucuz yakıt alamayıp ucuz konaklayamadıktan sonra oraya gelemem. Altından yapsan gelemedikten sonra sana ne fayda? Devlet bir an önce vergileri azaltmalıdır. Ağır vergi yükü altında eziliyoruz.