banner388
banner390
banner410
banner408

Bekir Bozdağ, Referandumun Özünde Yer Alanı Açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ anayasa değişikliği konusunda yapılacak olan referandumun içeriğini açıklayan ifadelerde bulundu

banner269

Bekir Bozdağ, Referandumun Özünde Yer Alanı Açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ anayasa değişikliği konusunda yapılacak olan referandumun içeriğini açıklayan ifadelerde bulundu

24 Şubat 2017 Cuma 14:31
Bekir Bozdağ, Referandumun Özünde Yer Alanı Açıkladı

Hükümet tartışmaları eski tarihten günümüze kadar gelen bir konu

Getirilmesi istenen anayasa değişikliğini açıklarken referandumun özünde iktidarın halk tarafından seçilmesi yattığını işaret etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) "Cumhurbaşkanlığı Sistemi Anayasal Tasarımı" konulu etkinliğinde konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hükümet tartışmalarının her zaman tazeliğini koruyan eskiden günümüze kadar gelen bir konu olduğunu söyledi.

Zayıf iktidarlarla Türkiye hep kaybetti

Mevcut sistemde parlamenter düzenin Türkiye’de yaşanılan terör, darbe gibi riski yüksek tehlikeler karşısında etkisiz kaldığını belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, zayıf iktidarlarla Türkiye’nin her zaman kaybettiğini söyledi.  ‘’93 yıllık Cumhuriyet döneminde 65. Cumhuriyet Hükümetini kurmuşuz. Yasamada bir istikrar yok, yasama istikrarı yok. Çünkü yasama 5 yılda bir yada 4 yılda bir seçim demiş baktığınızda seçimlerin çoğu süre dolmadan yapılmış. Yürütmede de bir istikrar yok, güçlü iktidar da yok" açıklamasında bulundu.

Operasyonlara kapalı, milletin iradesini korunaklı kılan bir yapıya ihtiyaç var

Mevcut sistemde güç odaklarının iktidarları iktidardan indirme ve bir şekilde değiştirme noktasında çok büyük hukuk ve ahlak dışı yöntemlerle güç devşirme fırsatı bulduğuna dikkat çeken Bakan Bozdağ, "Türkiye bu kapıları açık tutarak iktidarları her daim operasyonlara karşı korunaksız bırakarak bu coğrafyada yoluna daha fazla devam edemez. Onun için operasyonlara kapalı, milletin iradesini korunaklı kılan bir yapıya ihtiyaç var. Onun için de bu sistemin değişmesi, değiştirilmesi gerekiyor. Türkiye’de çift başlı yürütmenin doğurduğu çok büyük tartışmalar oldu. Merhum Özal ile Mesut Yılmaz arasında, merhum Demirel ile Tansu hanım arasında, merhum Ecevit ile Sezer arasında, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sezer arasında çok büyük tartışmalar ve çatışmalar oldu" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 24.02.2017 14:35
Anahtar Kelimeler:
Bekir BozdağAdalet Bakanı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.