banner388

Bekir Bozdağ: ‘’Belediyeye aldırılmış bir karar’’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya’da iptal edilen toplantının belediyeye aldırılmış bir karar olduğunu söyledi

Bekir Bozdağ: ‘’Belediyeye aldırılmış bir karar’’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya’da iptal edilen toplantının belediyeye aldırılmış bir karar olduğunu söyledi

07 Mart 2017 Salı 09:12
Bekir Bozdağ: ‘’Belediyeye aldırılmış bir karar’’

Belediyeye aldırılmış bir karar

Belediyenin iptal kararını kendi iradesiyle almadığını söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu durumun belediyeyi aşan bir konu olduğunu dile getirdi

Kararda baskı unsuru olabilir

Almanya’da ki toplantının iptal edilmesinin belediyeye aldırılmış bir karar olarak gören Bekir Bozdağ, federal hükümetin ve Alman gizli istihbarat biriminin baskısı altında gerçekleşmiş olabileceğini de sözlerine ekledi.

Bozdağ, ‘’Hangisi onu baskı yapanlar bizden daha iyi bilir. Ama biz biliyoruz ki bu karar Karlsuhe Belediyesi’nin kararı asla değildir” dedi.

Adalet Bakan Bekir Bozdağ, ‘’Nitekim Alman Dışişleri Bakanı, Alman Başbakan Sayın Merkel yaptığı açıklamalarda ‘bizim bu karara etkimiz yok’ dedi. Ama Alman Belediyeler Birliği adına yapılan açıklamada ise ‘kusura bakmasınlar’ dediler. ‘Bu bizi aşan bir karar’ dediler ve resmen adres olarak merkezi hükümeti gösterdiler. Alman Başbakan, ‘Alman Belediye başkanı yanlış yapmıştır’ demiyor. Dışişleri Bakanı da ‘yanlış yapmıştır’ demiyor. ‘Biz bir demokrasi ülkesiyiz insan hakları, ifade hürriyeti, toplanma hakkı bizim ülkemiz için vazgeçilmezdir.

Türk Adalet Bakanına yapılan saygısızlıktır bizim demokrasimizi zedelemiştir’ diye bir eleştiride de bulunmadılar. Sonrada kalkıp Türkiye’ye demokrasi dersi veriyorlar. İfade hürriyeti ve başka başka haklardan dem vuruyorlar. Siz önce dönün kendinize bakın. Legal bir toplantıyı, meşru hükümetin bakanının katılmasına ve orada konuşacak olma ihtimaline tahammül gösteremiyorsunuz. Konuşmaya değil bizim konuşma ihtimalimize tahammül göstermiyorlar. Nasıl demokrasi bu?”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.