banner388

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu davasına takipsizlik kararı

Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu davasına takipsizlik kararı

Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

30 Haziran 2016 Perşembe 10:21
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu davasına takipsizlik kararı

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile gazeteci İsmail Güneş, ve BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ ile BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı beraberinde  BBP Belediye Meclis Üyesi Murat Çetinkaya ve Pilot Kaya İstektepe'nin yaşamını yitirdiği  kazada, aralarında dönemin Kayseri Valisi olan Mevlüt Bilici'nin de olduğu 132  şüpheli hakkında, ‘ihmal, bilerek öldürmek, suç delillerini ortadan kaldırma ve değiştirme’ gibi suçlar ile başlatılmış olan soruşturmada, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya gerek görmeyerek takipsizlik kararı verdi.Davanın takip avukatlarından olan Kemal Yavuz, verilen  karar sonrası yaptığı açıklamada, kararın hukuk dışı olduğunu belirtti.Hukuki haklarını sonuna kadar arkasında olacaklarını belirten  Av. Yavuz, “Bütünü ile sipariş bir karardır. Bunca delili ne yapacaklar. Büyük şaşkınlıkla izliyoruz.İtirazımızı yapacağız” şeklinde konuştu. Yasal süre zarfı içinde kararın iptal edilmesine yönelik dava açacaklarını söyleyen Kemal Yavuz, “Bugün Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığında sürdürülmekte olan Muhsin Yazıcıoğlu ve beş arkadaşının hayatını kaybetmesine sebebiyet veren helikopterinin düşürülmesi olayı ile ilgili takipsizlik kararı alınmıştır. Verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karar hukuk adına utanç veren bir karardır. Hiçbir insanın yapamayacağı ve veremeyeceği ve beraberinde elinin gitmeyeceği bir kararı maalesef Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilmiştir. Nasıl oluyor da takipsizlik kararı çıkarılıyor ve bunu anlamak hiçbir şekilde mümkün değil. Bunu hiçbir vicdanın, hiçbir aklın ve mantığı kabul etmesini bekleyemeyiz. Sipariş bir takipsizlik kararıdır. Bu takipsizlik kararının kaldırılması ve sona erdirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Buna karşı 15 günlük yasal süre zaman zarfı içerisinden Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne itirazımızı edeceğiz. Çok acıdım, çok üzüldüm, çokta üzgünüm adalet adına ve yargı adına, hakikat adına, hakikatin ve hasiyeti adına son derece üzüntü verici, esef verici, bir takipsizlik kararı ile karşı karşıyayız. Ama bu iş burada bitmeyecek” şeklinde konuştu

Son Güncelleme: 28.07.2016 11:29
Anahtar Kelimeler:
SivasGazeteciTakipsizlik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
umut 2016-06-30 13:47:46

boyle insanlik olmaz

Avatar
Hakan 2016-07-03 17:46:39

Muhsin Yazıcıoğlu na yapışan büyük bir vefasızlıktır.

Avatar
Ahmet 2016-07-05 14:15:31

Yeni Türkiye dedikleri bu olmamalı idi. Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimdi diye miting meydanlarında konuşan siyasetçi,buğün Muhsin Yazıcıoğlu na kardeşliğini göstermesini isterdik.