banner388
banner390
banner410
banner408

Başbakan Esnafa Seslendi

Hükümetten esnaf ve sanatkarlara esnaf kredileriyle ilgili müjde üstüne müjde

banner269

Başbakan Esnafa Seslendi

Hükümetten esnaf ve sanatkarlara esnaf kredileriyle ilgili müjde üstüne müjde

04 Ocak 2017 Çarşamba 18:14
Başbakan Esnafa Seslendi
Başbakan Binali Yıldırım’dan bir müjdeli haber daha.  Çankaya Köşk’ünde TESKOMB ve TESK üyelerini ağırlayan Yıldırım, esnaf ve sanatkarlara esnaf kredileriyle alakalı  bilgiler verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, KOBİ’ler için 50 bin liralık krediyi başvuran ve şartları uyan herkesin temin edebileceğini söyledi.
Kredi kullanabilen kooperatif sayısını arttırdıklarını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, kredi kullanan esnaf sayısını 130 bine çıkartarak esnaflara 60 milyon lira kredi kullandırdıklarını belirtti. Hükümet olarak esnafların her zaman arkalarında olduklarını söylerken, esnafların ödediği faizin yarısını da devletin karşıladığı bilgisini verdi.

Başbakan konuşmasının devamında’’ Esnafa 1 yıl ödemesiz 3 yıllık destek veriyoruz. Bunun için bir kaynak var.  2016 yılı için 15 bin esnafa bu imkanı tanıdık. Müracaat 250 bine dayanmış. Ne yapmamız lazım. Vatandaş bunu bilemez, kardeşim ben 15 bin kkişiye vereceğiz niye müracaat ettiniz diyemeyiz? Bunun bazı şartları var. Şartları kkim tutturuyorsa ona vereceğiz. Bu kaynak 15 binin üzerine çıkacak. Gerekirse başka taraflardan alacağız. Bunun bir planlaması var tabi. İncelenecek.’’ bunlara değindi.

Başbakan Binali Yıldırım, sicil affı düzenlemesiyle alakalı da bu hafta meclise geleceğini belirtti.
 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.