banner388
banner390
banner410
banner408

Başbakan CHP'ye Yüklendi

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği referandum süreciyle alakalı CHP ile ilgili bulunduğu değerlendirme oldukça dikkat çekti.

banner269

Başbakan CHP'ye Yüklendi

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği referandum süreciyle alakalı CHP ile ilgili bulunduğu değerlendirme oldukça dikkat çekti.

27 Ocak 2017 Cuma 17:18
Başbakan CHP'ye Yüklendi

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği referandum süreciyle alakalı CHP ile ilgili bulunduğu değerlendirme oldukça dikkat çekti. Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen GENÇDES projesi lansmanında konuştu.

Anayasa değişiklik teklifinin 339 oyla mecliste kabul edildiğini şimdi ki süreçte ise referandumun olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, tepkilerle alakalı düşünce paylaşımında bulunurken CHP’nin neden tepki verdiğini anlamadığını söyledi.
Hükümetin birçok engeli gençlerin önünden kaldırdığını niteleyen Yıldırım, CHP’ye yüklenerek anayasa değişikliği konusunda CHP’nin sergilediği tavrı anlayamadığını söyledi.

CHP'nin Kafası Yaşlanmış

‘’CHP’nin kafası yaşlanmış dün de kalmayı tercih ediyor’’ cümlesini kullanan Başbakan Binali Yıldırım, "İnşallah milletimizin de anayasa değişikliğine vereceği onayla 18 yaşını dolduran gençlerimiz de artık siyasetin içerisinde olacak. Bugüne kadar gençler seçilsin ama seçilmesin; dediler. Ben anlamıyorum, CHP niye karşı çıkıyor? Gençlerin CHP'ye bir zararı mı var? CHP'nin kafası yaşlanmış. CHP dünde kalmayı tercih ediyor. Dün, dünde kaldı cancağızım. Bugün, yeni bir gün. Yeni şeyler söylemek lazım. AK Parti, yeni şeyler söyleyen, yeni şeyler yapan bir iktidardır"
 

HDP ile Beraber Hareket Ediyor

CHP’yi HDP ile beraber hareket etmekle eleştiren Başbakan Yıldırım, partinin sergilemiş odluğu tavrı eleştirerek Atatürk’ün partisinin CHP’li yöneticiler sayesinde düştüğü durumu kınayan bir söylemde bulundu. Rejim değişiyor, memleket elden gidiyor algısının yaratılarak toplumda farlı bir akıl oluşturulmak istendiğine vurgu yapıp HDP’nin bastığı yere CHP onun yerine basıyor diyerek her iki partinin beraber hareket ettiğine değinerek halkın heşeyi gördüğünü söyledi.
 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.