banner388

“Balık çok ama talep yok”

Ordu’da balıkçılık yapan Aziz Ceylan, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte balık fiyatlarındaki düşüş ve talebin az olması ile ilgili “Balık çok ama talep yok” dedi.

“Balık çok ama talep yok”

Ordu’da balıkçılık yapan Aziz Ceylan, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte balık fiyatlarındaki düşüş ve talebin az olması ile ilgili “Balık çok ama talep yok” dedi.

19 Mayıs 2018 Cumartesi 09:56
“Balık çok ama talep yok”

15 Nisan’dan sonra av yasağı döneminde az miktarda avlandığı için yüksek seyreden balık fiyatları, Ramazan ayında düşüşü yaşadı. Ordulu balıkçılar, Ramazan ayının bereketi ile geldiğine dikkat çekerek, hava şartlarının olumlu gittiği halde fiyatların daha da düşeceğini ifade ettiler. Fiyatların bir hayli düştüğünü belirten balıkçılar ayrıca su ürünlerinin, kırmızı et ve tavuk ürünleri kadar talep görmediğine dikkat çektiler. 

“Halsizlik ve bitkinlik iftarda balık tüketerek aşılabilir”

Ordu’da balıkçılık yapan Aziz Ceylan, Ramazan ayının ikinci gününden tezgahların dolup taştığını söyledi. Denizlerin bereketlendiğini ve bu gidişle ilerleyen zamanlarda fiyatların daha da düşeceğini aktaran Ceylan, “Hava şartları bu şekilde gider ve balıklar da bu şekilde bol çıkarsa, fiyatlar bir hayli düşecek. Şu zamanda mezgit balığı 25 TL iken, şimdi kilogramı 15 TL’ye kadar düştü. Barbun 35 TL’den 20 TL’ye düştü. Yani balıklarda çok ciddi fiyat düşüşü var. Çünkü balık çok ama talep yok. İnşallah ramazanda yaşadığımız bu bolluğu havalar iyi gider de önümüzdeki aylarda da yaşarsak, bol bol balık yeriz. Gün içerisindeki halsizlik ve bitkinlik iftarda balık tüketerek aşılabilir” dedi. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-05-19 11:09:12

Asgari ücret günlük 54tl. Bir kilo balık 15-20 lira. Bir litre sıvı yağ 6,5-9,5tl. Ne demek istediğimi anlarsınız.

Avatar
Fakir 2018-05-19 18:59:03

Bedava gelen deniz ürününü etten pahalı satarken kazandıklarınıza sayın