banner388

Bakan Ziya Selçuk'tan yeni düzenleme

Okulların açılıp açılmayacağı konusu uzun süredir gündemdeyken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan öğretmenlere yönelik bir açıklama geldi. Açıklamada öğretmenlerin sağlık durumları ile ilgili detaylı rapor hazırlanacağı yer aldı. 

Bakan Ziya Selçuk'tan yeni düzenleme

Okulların açılıp açılmayacağı konusu uzun süredir gündemdeyken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan öğretmenlere yönelik bir açıklama geldi. Açıklamada öğretmenlerin sağlık durumları ile ilgili detaylı rapor hazırlanacağı yer aldı. 

25 Ağustos 2020 Salı 17:45
Bakan Ziya Selçuk'tan yeni düzenleme

OKULLARA YENİ DÜZENLEME

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların güvenli bir şekilde açılması için çalışmalarına devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenleme il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderildi. Düzenlemede yer alan detaylara göre okullardaki takip artık HES kodu ile olacak.

2020- 2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Mesleki Çalışma Programlarının başlaması nedeniyle meslektaşlarına konuşma yapan Bakan Selçuk, uzun süredir başarmaya çalıştıkları dijital dönüşümü, dünyayı etkisi altına alan korona virüsü şartlarının sağladığını dile getirdi.

Bakan Ziya Selçuk, “Öyle görünüyor ki uzaktan eğitim az ya da çok mesleğimizin vazgeçilmez bir parçası olacak. Gösterdiğiniz özen ve öğrencilerinize her şekilde ulaşma çabanızı takdir ediyorum ve sizlere bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

HES KODU İLE TAKİP YAPILACAK

TSE ile imzalanan Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü esaslarını da  aktaran Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

“Bu kılavuzu tamamlar nitelikte öğrenci, veli, yönetici ve öğretmen rehberleri de hazırladık. Bu rehberlerin hepsini dikkatle okuyarak öğrencilerinizi ve velilerinizi yönlendirmenizi özellikle rica ediyorum. Sizlerin daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim verebilmeniz için öğretmenlerimizden öğrencilerimize, servis personelinden temizlik personeline okulla ilgili herkesin HES kodları marifetiyle takibi sağlanacak, herhangi bir risk durumunda Sağlık Bakanlığımızla birlikte çalıştığımız yazılım aracılığıyla okullarımıza bildirim yapılacaktır. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin faydalanabileceği EBA Destek Noktaları oluşturuyoruz. Bu sayede teknik donanıma ihtiyacı olan öğretmen ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Uzaktan eğitim imkanından yararlanamayan öğrenci ve öğretmen sayımızı en aza indirmek gayreti içerisindeyiz. Uzaktan eğitim nedeniyle öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerinde tamamlayamadığımız ne varsa 21 Eylül’e kadar bunlar için gerekli plan ve programları hazırlayarak okullarımızın kapılarını birlikte açacağız. Hiçbir imkan olmasa dahi gülümseyerek, hatır sorarak, gönül alarak görevimize sahip çıkmış oluruz. Lütfen gülümsemenizi esirgemeyin birbirinizden ve öğrencilerden.”

"UZAKTAN EĞİTİME BİR FİKRİM VAR" UYGULAMASI AÇILDI

 “Uzaktan Eğitime Bir Fikrim Var” konulu değerlendirme toplantısına katılan Bakan Selçuk, “Sadece uzman ya da akademisyen görüşü almak değil; bunu velilerin, öğrencilerin, öğretmenlerin görüşleriyle desteklemek niyetindeyiz. Bundan faydalanabilmek için de ‘Uzaktan Eğitime Bir Fikrim Var’ isimli uygulamayı hayata geçirdik. Bir mikro site açtık. Her yurttaşımızın uzaktan eğitime ilişkin varsa bir fikri bunu değerlendirmek istiyoruz. Uzaktan eğitimi bir zorunluluk ya da zaruret olmanın ötesinde artık bundan sonra yeni normalin gereği biçiminde algılamamız söz konusu. Uzaktan eğitim salgından sonra da eğitim sistemimizin kalitesini artırma noktasında araçlarımızdan bir tanesi olacaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ziya SelçukEğitimOkul
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.