banner388
banner390
banner410
banner408

Bakan Varank: Biz değil Volkswagen kaybeder

Volkswagen Manise'da kuracağı fabrika yatırımından vazgeçti. Yatırımın iptal edilmesinin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamalarda bulunarak, "Biz değil Wolkswagen kaybeder" dedi. 

banner269

Bakan Varank: Biz değil Volkswagen kaybeder

Volkswagen Manise'da kuracağı fabrika yatırımından vazgeçti. Yatırımın iptal edilmesinin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamalarda bulunarak, "Biz değil Wolkswagen kaybeder" dedi. 

03 Ocak 2021 Pazar 20:29
Bakan Varank: Biz değil Volkswagen kaybeder

Volkswagen'in Manisa'da kuracağı fabrika yatırımından vazgeçmesine ilişkin Türkiye'den ilk resmi açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi. Bakan Varank, Volkswagen'in yatırımdan vazgeçmesinin altında siyasi nedenlerin yattığını belirterek, "Bu işte Türkiye değil, Volkswagen kaybeder" dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Başkanı Turgay Türker ile beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul eden Bakan Varank, görüşmede Volkswagen'in almış olduğu karara da değindi. 
Volkswagen'in üst yöneticisi Herbert Diess'in kendisine yazdığı mektupta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını gerekçe gösterdiğini belirten Varank, işin altında siyasi nedenler olduğunu belirtti.Bakan Varank konu hakkında şunları söyledi:"Başından beri bir süreç yürüttük. Volkswagen CEO'su Diess'in bana yazdığı mektup var. 'Biz Türkiye'yi çok önemli bir ülke olarak görüyoruz. Türkiye'de yatırım yapanın kazanacağını biliyoruz.' Burada açıkça şunu da belirtiyor, 'Ben kişisel olarak Türkiye'yi çok önemli bir pazar, üretici olarak görüyorum, yatırım yapmanın doğru olduğunu biliyorum ama pandemi sürecinde otomobil endüstrisinde büyük oynaklık oldu. Biz ve yönetim kurulumuz yeni yatırım yapma isteklerinden vazgeçtik. Bütün çözümlerini mevcut fabrikalarında güncellemeye giderek çözmek istiyorlar. Çünkü sektörün ne olacağını bilmiyoruz.' diyor.

SİYASETEN BU İŞİ İSTEMEYENLERİ BİLİYORDUK

Kendisi Cumhurbaşkanımız ile görüşmek için 2 kez geldi. Bizim talebimiz değil, kendisi geldi, ne yapmak istediklerini anlattı. Bize resmi açıklaması bu ama şunu da biliyorum, bu şirketler global şirketler ama yönetim kurullarına baktığınızda yerel yönetimlerin yani eyaletlerin burada etkisi var, sendikaların ortaklığı var, yabancı ortaklar var. Tüm bu dengeleri tutarak yatırım kararları alıyorlar. Tabii ki burada siyaseten bu işi istemeyenlerin olduğunu biliyorduk. Zaten basına yaptığı açıklamalarda Diess bunu da söyledi."

SİYASİ KARAR VERİLECEKSE ENERJİMİZİ HARCAMAYALIM

Varank, global markaların siyasi karar vermemesi gerektiğine dikkati çekerek, "Eğer bu şirket halka açıksa siz aslında yatırımcınızı kandırıyorsunuz, karlı olana değil, size yapılan siyasi baskılara göre karar veriyorsunuz demektir. Bunu da kendilerinin basına beyan etmiş olmaları üzücü ve altı çizilmesi gereken bir husus. İlk toplantıda kendilerine şu cümleyi kurduğumu hatırlıyorum, 'Bakın, biz Türkiye olarak önemli bir ekonomiyiz, global yatırımcıyı çok önemsiyoruz ama bu işi yapacaksak lütfen ekonomik karar verin, siyasi karar vermeyin. Siyasi karar verecekseniz bu işe başlayıp enerjimizi harcamayalım.' O gün bize söyledikleri, 'Asla siyasi karar vermeyeceğiz.' idi." dedi.

BİZ DEĞİL VOLKSWAGEN KAYBEDER

Türkiye'ye yatırım yapan yatırımcının hem kendisinin hem ülkenin kazanacağını vurgulayan Varank, bütün yatırımcılara eşit davrandıklarını bildirdi. Varank, global firmaların kendileriyle görüştüğüne işaret ederek, "Bu işte de biz değil, Volkswagen kaybeder. Çünkü yatırımcısını ekonomik değil, siyasi kararlarla aldattığını kendileri itiraf etmiş oldu. Biz kendi otomobil projemize güveniyoruz. Bizim yatırımcıya kapımız açık. Türkiye, önümüzdeki dönemde dünyanın üretimde parlayan yıldızı olacak. Türkiye'ye yatırım yapan kazanacak." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İŞÇİ 2021-01-04 02:54:55

şu dunyayi sizin gibi reziller degilde çocuklar yonetse keske

Avatar
Mesut Kalyoncu 2021-01-04 09:44:28

Volsvogen kaybedermizis çok doğru helal olsun bu fikri alkislayanlara

Avatar
Hasan 2021-01-03 21:37:59

Biz kazançlı çıkarız galiba.. ve kaybettiğine gore

Avatar
ÇETİN 2021-01-04 10:06:48

Bakana helal olsun..herşeyi halk ile paylaşıyor..gece gündüz çalışmakta..ankaralı yerli düşünceli bir bakan..boynundaki ipin ucu siyonistlerde olanlar bunu nedense göremiyorlar..

Avatar
cansız 2021-01-04 10:47:48

tüy bizi kaçırdı volkswagen onlar kaybetti şimdi bizim yüzümüzden batar ya la bu adamlar

Avatar
Samsun 2021-01-04 11:03:12

Ha ha ha nediyo la bu

Avatar
Vatandaş 2021-01-04 12:15:31

Ya senin neyin varda volkswagen kaybedio Allah aşkına söylsene ya :DDD

Avatar
rainbowdash 2021-01-04 13:37:52

Adam gözümüzün içine baka baka bizimle dalga geçiyor. Yıllık cirosu ülkemin bütçesinden fazla olan şirket acaba ne kaybedecek? Tek kaybı 400-500 Avro maaşla eleman çalıştıramayacak.